You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ποσειδώνια: 12 χρόνια εκτός…

Ποσειδώνια: 12 χρόνια εκτός…

Ποσειδώνια: 12 χρόνια εκτός…

Αναμάσημα ευχών για επιστροφή στη φυσική τους έδρα

Είναι τα έβδομα Ποσειδώνια που οργανώνονται εκτός Πειραιά. Δεκατέσσερα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση στην Παγόδα (2004), η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση μεταφέρθηκε προσωρινώς, όπως έλεγαν τότε, στο Ελληνικό για να επιστρέψουν το 2008. Η Εκθεση, όχι μόνο δεν επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι, αλλά μεταφέρθηκε μερικά ακόμα χιλιόμετρα πιο μακριά και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό κέντρο στα Σπάτα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών.

Το 2011, ο κος Γιώργος Ανωμερίτης ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τότε του ΟΛΠ είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι το 2014 τα Ποσειδώνια θα επέστρεφαν στη φυσική τους έδρα, μετά την απόφαση της ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων) για την κατασκευή του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου στην Ακτή Λέοντος του Λιμανιού (Παλατάκι). Όπως είχε πει, ο εκπρόσωπος της εταιρίας, η οποία είχε αναλάβει το έργο, είχε δεσμευτεί ότι μετά τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις θα ξεκινούσε αμέσως η κατασκευή του. Κάποιοι ήλπιζαν, ενώ κάποιοι άλλοι λοιδορούσαν τον κο Ανωμερίτη υποστηρίζοντας ότι εκτίθεται. Και αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα, μάλλον εκτέθηκε.

Σήμερα, επτά χρόνια μετά, τα Ποσειδώνια δεν έχουν επαναπατριστεί και οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές ανεξαιρέτως. Κι ενώ το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό υπάρχουν κι εκείνοι που προσπαθούν να παρηγορήσουν τον «άρρωστο» προβάλλοντας την οργάνωση της δεξίωσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας ως γεγονός ίδιου βεληνεκούς, αλλά εις μάτην.

Βάσει των εκτιμήσεων των διοργανωτών, οι επισκέπτες των 1850 περιπτέρων θα ξεπεράσουν τους 22.000. Πρόκειται για έναν υψηλότατο αριθμό επισκεπτών ο οποίος θα κατευθυνθεί δυστυχώς, στα Σπάτα και όχι στον Πειραιά που θα χάσει για άλλη μια φορά την ευκαιρία να προβληθεί ως παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı