You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΠΝΟ: Καταστροφικές οι συνέπειες από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των ναυτεργατών

ΠΝΟ: Καταστροφικές οι συνέπειες από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των ναυτεργατών

ΠΝΟ: Καταστροφικές οι συνέπειες από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των ναυτεργατών

Την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που ανατρέπει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ναυτεργατών ζητά η ΠΝΟ. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα εξαιρεθούν, με οδυνηρή έκπληξη είδαν στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τον νόμο βάσει του οποίου  αυξάνονται τα όρια κατά δύο χρόνια.

“Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η τριμερής Κυβέρνηση κατ΄επιταγήν της Τρόικα και των ξένων δανειστών, Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αποφάσισαν την ισοπέδωση των Ελλήνων ναυτεργατών, αγνοώντας, άραγε ηθελημένα ή αθέλητα, τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος, που είναι γεγονός πανθομολογούμενο και μη αμφισβητούμενο από την κοινωνία.

Η αύξηση αυτή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην δυνατότητα των συναδέλφων μας για την εξεύρεση εργασίας κι αυτό γιατί, όσοι προτίθενται να εξεύρουν εργασία σε ναυτιλιακές εταιρείες και έχουν κάποια ηλικία, αντιμετωπίζουν πλήρη απόρριψη και ιδιαίτερα όσοι έχουν ειδικότητες κατωτέρου πληρώματος. Αυτό εξηγεί και το φαινόμενο ότι οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ανεργίας του ΓΕΝΕ έχουν ηλικία άνω των 45 ετών.

Επί πλέον, η αύξηση αυτή είναι αυτονόητο ότι θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, καθ΄ον χρόνον η προσέλκυση πρέπει να αποτελεί εθνική προτεραιότητα για το παρόν και το μέλλον της ναυτιλίας μας” αναφέρει η ανακοίνωση.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı