You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Περιφερειακός δρόμος Αίγινας: Ένα έργο πνοής από τη διοίκηση Σακκιώτη, ακόμα… περιμένει την ολοκλήρωσή του

Περιφερειακός δρόμος Αίγινας: Ένα έργο πνοής από τη διοίκηση Σακκιώτη, ακόμα… περιμένει την ολοκλήρωσή του

Περιφερειακός δρόμος Αίγινας: Ένα έργο πνοής από τη διοίκηση Σακκιώτη, ακόμα… περιμένει την ολοκλήρωσή του

Ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για το νησί της Αίγινας περιμένει στα… αζήτητα. Συγκεκριμένα, όπως ορθά είχε επισημάνει ο πρ. Δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα aiginaepomenimera.gr, για το θέμα του Περιφερειακού δρόμου: “Η πρόταση αυτή είναι μονόδρομος κι αυτό αποκαλύπτεται από την Παγκόσμια Εμπειρία. Σήμερα βρισκόμαστε στο και 5΄”.

Η διοίκηση του κ. Σακκιώτη πέτυχε λοιπόν ύστερα από επίμονες παρεμβάσεις την τελική χάραξη του περιφερειακού δρόμου, ξεπερνώντας εντελώς τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια και με πλήρη απαλλαγή από τις παρατηρήσεις των Αρχαιολογικών υπηρεσιών. Έτσι, όχι μόνο κατάφερε να διασωθούν τρεις οικίες συμπολιτών μας, να αποφευχθεί δηλαδή η απαλλοτρίωση κτηρίων αλλά να περιοριστούν σημαντικά και οι καθαιρέσεις μανδρότοιχων και μικροκατασκευών.

Έχει γίνει παράλληλα (πάντα από τη διοίκηση Σ. Σακκιώτη) η τελική παράδοση της μελέτης, η οποία γίνεται οριστική με την κατάλληλη ετοιμασία των κτηματολογικών πινάκων. Κι όλα αυτά όπως προείπαμε χωρίς να θιγούν περιουσίες συμπολιτών μας καθώς δεν απαιτείται απαλλοτρίωση οικημάτων. Εν προκειμένω η άμεση υλοποίηση του έργου θα φέρει δραστική μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος ενώ ο παραλιακός δρόμος θα είναι δρόμος ξεγνοιασιάς, απόλαυσης και ανάδειξης της αισθητικής και της εικόνας του νησιού μας.

Απαραίτητη βέβαια είναι η υλοποίηση και Περιφερειακών “parking”. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως η οδός Καζαντζάκη παραλλάσσεται προκειμένου να δημιουργηθεί πεζοδρόμιο πλάτους 2 μέτρων στα αριστερά για μετακινήσεις πεζών και ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου καθώς και του Αρχαιολογικού χώρου της Κολώνας.

Εν κατακλείδι λοιπόν, ένα πρωτεύον έργο ανάπτυξης και πνοής για το νησί μας για το οποίο έχει μπει ο θεμέλιος λίθος, δε βρήκε την ανάλογη συνέχεια και είναι πραγματικά κρίμα για το νησί μας.

Νίκος Ευστ. Αλεξίου

πηγή: aiginaepomenimera.gr

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı