You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΠΕΜΕΝ: Η ΠΝΟ υπονομεύει τα δικαιώματα των ναυτεργατών

ΠΕΜΕΝ: Η ΠΝΟ υπονομεύει τα δικαιώματα των ναυτεργατών

ΠΕΜΕΝ: Η ΠΝΟ υπονομεύει τα δικαιώματα των ναυτεργατών

Την αντίδρασή της για τη συμφωνία της ΠΝΟ με τους εφοπλιστές για αύξηση 2% στη ΣΣΕ εκφράζουν ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και Ενωση Μαγείρων. Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

Παρά την καθολική – μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών στην 24ωρη προειδοποιητική Πανελλαδική απεργία στις 3 Ιούλη για τις ΣΣΕ, ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία και την αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για άλλη μια φορά ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΝΟ, συμφώνησε σήμερα σε αύξηση 2% για το 2019, υπονομεύοντας το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων των ναυτεργατών.

Εφοπλιστές και εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, υπερασπιστές του κοινωνικού εταιρισμού και του λιγότερου κακού, δεν διστάζουν να παζαρεύουν ακόμα και θέσεις εργασίας για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις που έχουν επιδεινωθεί και από το ν.4150/2013, με τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας με 14 – 16 ώρες την μέρα, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Η επίθεση των εφοπλιστών και συνολικά του κεφαλαίου θα ενταθεί σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, η εναλλαγή της κυβέρνησης από την ΝΔ, σηματοδοτεί την συνεχίσει της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να συνεχίσουμε στο δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα, να απομονώσουμε τα φερέφωνα των εφοπλιστών τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, με την ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı