You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πειραϊκή: Συγκέντρωση για την εγκληματική αμέλεια των αρχαιολόγων μπροστά στο μπάζωμα

Πειραϊκή: Συγκέντρωση για την εγκληματική αμέλεια των αρχαιολόγων μπροστά στο μπάζωμα

Πειραϊκή: Συγκέντρωση για την εγκληματική αμέλεια των αρχαιολόγων μπροστά στο μπάζωμα

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Πειραιά και πορεία προς το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου θα θυροκολληθεί ψήφισμα για την προστασία της πολιτικής μας κληρονομιάς θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη στις 8 το βράδυ οι κάτοικοι της Πειραϊκής. 

Στη Συνέλευση που έγινε στις 13/7/2020 αποφάσισαν να απαιτήσουν την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από το ανελέητο, καθημερινό, μπάζωμα το οποίο από την αρχή του Ιουλίου επιχειρείται στη θάλασσα της Πειραϊκής.
 
Παρά το ότι οι κοινοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ» απευθύνθηκαν με επιστολή τους στην εφορεία εναλίων αρχαιοτήτων ζητώντας το υλικό αυτοψίας – έρευνας στη θάλασσα της Πειραϊκής, η υπηρεσία ουδέποτε απάντησε.
 
“Διαπιστώνουμε ότι κανείς αρχαιολόγος δεν παρευρέθηκε στο έργο του μπαζώματος σε όλη την διάρκειά του, γεγονός το οποίο συνιστά πρωτοφανή εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά η οποία θάβεται κάτω από σωρούς μπάζων. Τα μνημεία της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως αρχαία ναυάγια, το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή, ή και το τείχος της ακτής , αφήνονται στο έλεος των εργολάβων” τονίζουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν. 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı