You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πειραϊκή: Κλητεύσεις μαρτύρων από την Πταισματοδίκη Πειραιά

Πειραϊκή: Κλητεύσεις μαρτύρων από την Πταισματοδίκη Πειραιά

Πειραϊκή: Κλητεύσεις μαρτύρων από την Πταισματοδίκη Πειραιά

Tην παρέμβαση του Πταισματοδικείου Πειραιά προκάλεσε η ομόφωνη απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου του Α’ Διαμερίσματος Πειραιά προς την COSCO -ΤΕΚΑΛ με την οποία αιτείται τη διακοπή των ρυπογόνων ενεργειών στην Πειραϊκή.

Οι πρώτες κλητεύσεις εστάλησαν στην κοινοτική σύμβουλο Βήνη Δήμητρα, η οποία ήταν και η εισηγήτρια του θέματος στο κοινοτικό συμβούλιο και ο πρόεδρος της Α’ Δημοτικής κοινότητας.

Η απόφαση της κοινότητας ελήφθη μετά από το πόρισμα της περιφέρειας Αττικής αφού κατόπιν αυτοψίας της διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών της η εταιρεία διασκορπίζει στη θάλασσα και στον αέρα τα υλικά που προορίζονται για τα κεσόν.

“Ο διασκορπισμός των υλικών είναι επαναλαμβανόμενος, διαρκής και καθημερινός με υλικά τα οποία προέρχονται από βυθοκορήματα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος περιέχοντα βαρέα μέταλλα άκρως επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία” υποστηρίζει η κα Βήνη τονίζοντας πως “τα βυθοκορήματα εισπνέονται και εισέρχονται από όλες τις πύλες εισόδου του σώματος στους κολυμβητές της Πειραϊκής ακτογραμμής, από τους κατοίκους και επισκέπτες των καταστημάτων της ακτής Θεμιστοκλέους και από τους μαθητές του 54ου Δημοτικού σχολείου Πειραιά το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις ρυπογόνες εργασίες”.

Η κοινοτική σύμβουλος εκφράζει την απορία για τη σιωπή της Δημοτικής αρχής του Πειραιά “η οποία παραμένει αδρανής και αμέτοχη μπροστά σε έναν τόσο σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον και την υγεία για τον οποίο άλλωστε κινητοποιήθηκε άμεσα η πταισματοδίκης Πειραιά”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı