You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Πειραιάς: Υπαίθριο skate park στην πλατεία Αλληλεγγύης

Πειραιάς: Υπαίθριο skate park στην πλατεία Αλληλεγγύης

Πειραιάς: Υπαίθριο skate park στην πλατεία Αλληλεγγύης

Ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα υπαίθρια Skate Park στην Ελλάδα, θα δημιουργηθεί στον Πειραιά στην πλατεία Αλληλεγγύης (34ου Συντάγματος Πεζικού), το οποίο θα προσφέρεται  για την άθληση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με τροχούς (skateboarding, ΒΜΧ και inline skating), σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά.

Το πάρκο Skate καταλαμβάνει περίπου 700,00 m2 (σχεδόν το ήμισυ της πλατείας Αλληλεγγύης). Περιλαμβάνει διαμορφωμένες ζώνες όδευσης, οι οποίες καταλήγουν σε πλάτωμα, το οποίο διαθέτει εξέδρα. Περιμετρικά θα διαμορφωθούν  παρτέρια με βλάστηση – φύτευση. Η εξέδρα θα διατηρηθεί λόγω της καταλληλότητάς της για την υποδοχή των θεατών ή και των διαφόρων χρηστών του πάρκου.

Μετά από πρόταση του Ο.Π.Α.Ν. για  τη συγκεκριμένη πλατεία το θέμα εγκρίθηκε από τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, ανέφερε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ν. στο άμεσο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία ενός υψηλών προδιαγραφών και σύγχρονου Skate Park στην πλατεία Αλληλεγγύης. Η πρόταση αυτή έγινε λαμβάνοντας υπ όψιν αρκετές σημαντικές παραμέτρους, αρχικά μία από αυτές ήταν μετά από συνομιλίες με νέους της πόλης μας που αναζητούσαν έναν χώρο για την εξάσκηση του αθλήματος / χόμπι τους, σε δεύτερο χρόνο αξιολογήσαμε την μεγάλη ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος, αλλά και άλλων αθλημάτων που μπορούν να πραγματοποιούνται στη νέα αυτή πλατεία, όπως το BMX, roller skates κλπ. Ο Πειραιάς μας, για ακόμη μία φορά, θα βρεθεί δίπλα στους νέους και θα είναι με αυτή την υψηλών προδιαγραφών πίστα, πρωτοπόρος και πόλος έλξης για νέους και νέες σε όλη την Αττική».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı