You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Πειραιάς: Κίνδυνος για κτήριο – «μαμούθ» στην παλιά ΗΒΗ

Πειραιάς: Κίνδυνος για κτήριο – «μαμούθ» στην παλιά ΗΒΗ

Πειραιάς: Κίνδυνος για κτήριο – «μαμούθ» στην παλιά ΗΒΗ

Η νέα επενδυτική πρόταση

Επενδυτικές πιέσεις δέχεται πάλι το Νέο Φάληρο και συγκεκριμένα το παλαιό οινοποιείο της ΗΒΗ, στην Πειραιώς.

Επί δημαρχίας Μιχαλολιάκου η πρόταση των επενδυτών αφορούσε την ανέγερση ιδιωτικού μαιευτηρίου, μια ιδέα που δεν υλοποιήθηκε με αποτέλεσμα να παραμένει εδώ και τριάντα χρόνια η παλιά ΗΒΗ ερείπιο.

Οι επενδυτές, ωστόσο, επανήλθαν ζητώντας αυτή τη φορά την επαναφορά της χρήσης για χώρους αναψυχής, πολιτισμού, τουριστικά καταλύματα και κατοικίες.

Η πρόταση όμως, των επενδυτών συναντά κάποιες αντιδράσεις που προέρχονται από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας με προεξάρχουσα την παράταξη του Νίκου Μπελαβίλα καθώς όπως διατείνεται «η νομοθεσία δίνει δυστυχώς, το δικαίωμα να κτιστεί πίσω από το διατηρητέο κτίριο, στην οδό Ανδρέα Μουράτη, ένα θεόρατο πολυώροφο νέο κτίριο το οποίο μπορεί να φθάσει στους οκτώ ορόφους».

Ο «Πειραιάς για Όλους» πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την έγκριση της πρότασης υπό τον όρο της διαπραγμάτευσης και μείωσης του ύψους του νέου κτιρίου στους πέντε ορόφους, όσο και το ύψος των γειτονικών πολυκατοικιών ή της ανταπόδοσης χώρων κοινής ωφέλειας στον Δήμο.

«Η δημοτική πλειοψηφία του Γιάννη Μώραλη οδεύει προς την τελική έγκριση άνευ όρων, απορρίπτοντας και τις ενστάσεις των περιοίκων» τονίζει η δημοτική παράταξη υποστηρίζοντας ότι στη συνέχεια του ίδιου δρόμου, στην Κανελλοπούλου, εκκρεμούν άλλες αιτήσεις επενδυτών με ανάλογα προβλήματα. «Η πιο φορτωμένη λόγω κυκλοφορίας και αποκλεισμένη, για τον ίδιο λόγο, γειτονιά του Πειραιά, κινείται με τον αυτόματο πιλότο».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı