You Are Here: Home » ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ » Πειραιάς: Η πόλη της πυγμαχίας

Πειραιάς: Η πόλη της πυγμαχίας

Πειραιάς: Η πόλη της πυγμαχίας

2.500 χρόνια ολυμπιακό άθλημα. Στον Πειραιά, είχαμε και έχουμε σπουδαίους προπονητές και μεγάλους συλλόγους. Ποιος δε θυμάται τους Κωσταρέλο του Ολυμπιακού και Παπαδόπουλο του Αρη Νικαίας!

Τα χρόνια πέρασαν, το άθλημα εξελίχτηκε και όποιος νέος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με κάποιο μαχητικό σπορ, η πυγμαχία είναι σοφή επιλογή, ίσως, μονόδρομος. Προ ημερών, επισκεφτήκαμε το Talent Boxing Academy (Θηβών 60, Πειραιάς) όπου συνομιλήσαμε με τον προπονητή, πρώην πρωταθλητή κ. Γεράσιμο Δημάτο.

-Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε το άθλημα;

Πυγμαχία ξεκίνησα το 1996, σε ηλικία 16 χρονών, στο πυγμαχικό τμήμα του Ολυμπιακού.

-Πόσες ήταν οι συμμετοχές σας στην Εθνική και για πόσα χρόνια;

Από το 1998 έως το 2005 συμμετείχα στην Εθνική ομάδα. Είχα 20 διεθνείς αγώνες.

-Ποιες οι διακρίσεις σας;

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος Α΄ κατηγορίας ανδρών, το 2004, στα 81 κιλά και το πρωτάθλημα Ενόπλων δυνάμεων του 2004, ήταν οι κορυφαίες μου διακρίσεις στην Ελλάδα.

-Σε ποια ηλικία αρχίσατε να προπονείτε νέους;

Από το 2015 που ιδρύσαμε τη σχολή Talent Boxing Academy, στην οδό Θηβών 60, στον Πειραιά, έως και σήμερα, προπονώ νέους αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους.

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους νέους μέσα από το άθλημα της πυγμαχίας;

Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω στους νέους, πέρα από το δεδομένο ότι δεν μπλέκουμε με ναρκωτικά και κακές συνήθειες, είναι ότι πρέπει να μάθουμε να βάζουμε στόχους και να τους πραγματοποιούμε. Να έχουμε όνειρα να παλεύουμε για αυτά και να μην εγκαταλείπουμε παρά τις αντιξοότητες της σημερινής εποχής (κορονοϊός, εμπόλεμη κατάσταση κτλ). Και νομίζω ότι η πυγμαχία, όπως και γενικότερα, ο αθλητισμός, πλάθει το χαρακτήρα των παιδιών με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν ακόμα καλύτερα στις δοκιμασίες της ζωής.

-Τι ομάδα είστε;

Εννοείται ότι είμαι Ολυμπιακός.

-Ποιον θεωρείτε κορυφαίο πυγμάχο όλων των εποχών;

Τους Muhammed Αli και Sugar Ray Leonard.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı