You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πειραιάς: Δημοτικό πάρκινγκ το «Σινέ Φαντάζιο»!

Πειραιάς: Δημοτικό πάρκινγκ το «Σινέ Φαντάζιο»!

Πειραιάς: Δημοτικό πάρκινγκ το «Σινέ Φαντάζιο»!

Αντιδράσεις πυροδοτούν τα σχέδια της δημοτικής αρχής για τον μεσοπολεμικό κινηματογράφο

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν τα σχέδια του Δήμου Πειραιά για το θερινό σινεμά «Φαντάζιο», στην οδό Αφεντούλη. Σύμφωνα με συνέντευξη του προέδρου της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, Νικήτα Γκόλφη, στο δημοτικό ραδιόφωνο, στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει ο ιστορικός κινηματογράφος δημοτικό πάρκινγκ.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους», Νίκος Μπελαβίλας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θύμισε την παρέμβαση των κατοίκων το 2005, προκειμένου να σταματήσουν τις μπουλντόζες την ώρα που κατεδάφιζαν το διατηρητέο «Σινέ Φαντάζιο».
«Από τότε ο Δήμος Πειραιά και ο -σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις- ιδιοκτήτης του χώρου, ο Ναός Αγίου Σπυρίδωνα, αντί να το αποκαταστήσουν, το εγκατέλειψαν και το άφησαν να εξελιχθεί σε εστία ρύπανσης καταμεσής στην πόλη, δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο. Το Υπουργείο Πολιτισμού είχε παρέμβει ζητώντας ευθύνες για τις καταστροφές, ενώ το ΣτΕ απέρριψε δύο φορές τις προσφυγές της Εκκλησίας εναντίον της κήρυξης.
Τώρα επιχειρούν ξανά να ξεφορτωθούν το μεσοπολεμικό σινεμά, το παλιό σύμβολο της γειτονιάς της Φρεαττύδας και του Βρυώνη, χρησιμοποιώντας ίδια τεχνάσματα» τονίζει ο κος Μπελαβίλας υποστηρίζοντας πως η λύση είναι μία και μοναδική: «το “Φαντάζιο” περνάει στον Δήμο Πειραιά, αποκαθίσταται και επαναλειτουργεί ως χώρος πολιτισμού και εκδηλώσεων του σχολείου και της συνοικίας».
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Ολους» κατηγορεί για άγνοια τον πρόεδρο της Α΄Δημοτικής Κοινότητας, η οποία θα ήταν όπως λέει, δικαιολογημένη αν ο κος Γκόλφης ήταν απλώς κοινοτικός σύμβουλος. «Όμως, στην εκπομπή ήσαστε ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής. Το δράμα είναι ότι αντί το «Φαντάζιο» να περάσει στον Δήμο Πειραιά, να επαναλειτουργήσει και να αποτελέσει χώρο εκτόνωσης και εκδηλώσεων του γειτονικού 1ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου, εγκαταλείφθηκε από τις δημοτικές αρχές Αγραπίδη, Φασούλα, Μιχαλολιάκου αλλά και από τη δική σας και έγινε σκουπιδότοπος» καταλήγει ο κος Μπελαβίλας.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı