You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Πειραιάς για όλους”: Χωρίς προσωπικό το Μετρό σε περίπτωση κινδύνου

“Πειραιάς για όλους”: Χωρίς προσωπικό το Μετρό σε περίπτωση κινδύνου

“Πειραιάς για όλους”: Χωρίς προσωπικό το Μετρό σε περίπτωση κινδύνου

Τα σοβαρά προβλήματα που εντοπίστηκαν στη Γραμμή 3 του Μετρό από και προς τον Πειραιά ταλαιπωρώντας χιλιάδες επιβάτες και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς για όλους», λίγους μήνες μετά τα πανηγυρικά εγκαίνιά της από τον Πρωθυπουργό και την Αττικό Μετρό, .

Οπως επισημαίνει, ο συρμός του Μετρό ενώ κατευθυνόταν με εκατοντάδες επιβάτες προς Πειραιά το βράδυ της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου, σταμάτησε για ένα δεκάλεπτο στον σταθμό Ελαιώνα και για άλλο ένα δεκάλεπτο στον σταθμό Αγία Βαρβάρα. “Στη συνέχεια, στον σταθμό Μανιάτικα, το μεγάφωνο κάλεσε  τους επιβάτες να κατέβουν από τον συρμό, να ανέβουν την τεράστια σκάλα και να περάσουν στην αποβάθρα της αντίθετης κατεύθυνσης για να πάνε στον Πειραιά και στο Δημοτικό Θέατρο και  σε δέκα λεπτά νέα ανακοίνωση, για να μετακινηθεί ο κόσμος πίσω στην άλλη αποβάθρα. Σημειωτέον ότι οι κυλιόμενες λειτουργούν στην αντίθετη φορά από την κίνηση των επιβατών και οι ηλεκτρονικές πινακίδες έχουν χαλάσει και δεν δείχνουν ούτε χρόνους, ούτε προορισμούς και τα γραφεία του σταθμού ήταν κλειστά και σκοτεινά και  ο σταθμός Μανιάτικα είναι εκτός ελέγχου. Επιπλέον, στις ερωτήσεις των επιβατών η απάντηση είναι ότι οι σταθμοί λειτουργούν με έναν (!!!) μόνο υπάλληλο υπεύθυνο για τα τρένα, για τις σκάλες, τις εισόδους”.

Επίσης, η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς για όλους» ανέφερε ότι ξεκίνησε η λειτουργία του Μετρό, χωρίς να προσληφθεί το απαραίτητο πρόσθετο προσωπικό για τους νέους σταθμούς, για τους επιπλέον 130.000 επιβάτες. Επεσήμανε δε  ότι οι σταθμοί, χθες βράδυ, έπρεπε να κλείσουν κατά τη διάρκεια της βλάβης, προκειμένου να προστατευθεί ο κόσμος, ενώ η  Αττικό Μετρό προτίμησε να τους κρατήσει ανοικτούς, για να αποφύγει τη δυσφήμιση, βάζοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες των επάλληλων δρομολογίων προς Πειραιά και προς αεροδρόμιο.

Η Δημοτικ΄ή Κίνηση κάλεσε τους εργαζόμενους της «Αττικό Μετρό» να πράξουν το αυτονόητο, να αρνηθούν τη συμμετοχή σε μία λειτουργία υψηλού ρίσκου για ανθρώπινες ζωές, γνωρίζοντας μάλιστα ότι τα πολιτικά αφεντικά τους θα στείλουν εκείνους στα δικαστήρια αν συμβεί οτιδήποτε κακό.

Στη Βουλή

Με κατάθεση Αναφοράς  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, ζήτησε απαντήσεις για τα  συγκεκριμένα και πολύ σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό από και προς τον Πειραιά, βάσει του Δελτίου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς για όλους» του Δήμου Πειραιά.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı