You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πειραιάς: Απόρριψη της ΣΜΠΕ και προσφυγή στο ΣτΕ για τις εργασίες στην Πειραϊκή

Πειραιάς: Απόρριψη της ΣΜΠΕ και προσφυγή στο ΣτΕ για τις εργασίες στην Πειραϊκή

Πειραιάς: Απόρριψη της ΣΜΠΕ και προσφυγή στο ΣτΕ για τις εργασίες στην Πειραϊκή

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά απέρριψε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΟΛΠ-COSCO για το έργο επέκτασης του λιμένα κρουαζιέρας στην Πειραϊκή και θα ακολουθήσει προσφυγή στο ΣτΕ από όλο το αυτοδιοικητικό παραλιμένιο μέτωπο στο ΣτΕ.

“Επί δύο χρόνια, εξηγούσαμε επίμονα, ότι με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τη Σύμβαση Παραχώρησης, για να εκτελεστούν τα έργα του ΟΛΠ-Cosco στον Πειραιά απαιτείται να προηγηθεί η έγκριση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). Χθες, ο ΟΛΠ δια του διαβόητου ΤΑΙΠΕΔ έφερε προς έγκριση τη ΣΜΠΕ ενώ το έργο της Πειραϊκής έφτασε ήδη στη μέση. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ορθά την έστειλε από εκεί που ήρθε” αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πειραιάς για Όλους” Νίκος Μπελαβίλας.

“Η μελέτη της Cosco είναι τόσο πρόχειρη και σε τέτοιο βαθμό συρραφή αποσπασμάτων για να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τα αυθαίρετα έργα που σημειώνει ότι το Μετρό έφτασε στον Πειραιά (!), ότι η ρύπανση έπεσε (!) καθώς δεν γνωρίζουν τις εκθέσεις του «Δημόκριτου» και του Αστεροσκοπείου. Μετρούν κυκλοφοριακά στοιχεία άλλων εποχών και κλιματολογικά στοιχεία προ της κλιματικής αλλαγής (σταματούν στο 2010). Θυμόμαστε τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης, μετά τις εκλογές του 2019, να διαβεβαιώνουν όλους μας και τον Δήμαρχο Πειραιά μαζί στις συσκέψεις ότι δεν απαιτείται έγκριση ΣΜΠΕ και ότι τα έργα του ΟΛΠ είναι νόμιμα. Θυμόμαστε τα έγγραφα της Περιφέρειας του 2020 ότι δεν απαιτείται ΣΜΠΕ. Τώρα με τον φόβο των προσφυγών η Cosco έφερε άρον-άρον και εκ των υστέρων μετά από μία τετραετία τη ΣΜΠΕ που «δεν απαιτείται»”.

Και συνεχίζει λέγοντας: “Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά την απέρριψε. Μακάρι να κάνει το ίδιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ίσως έτσι αντιληφθεί η Cosco ότι βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος με περιβαλλοντική νομοθεσία που δεν παραβιάζεται εύκολα. Όσο για τη συνέχεια, ένα μεγάλο παμπειραϊκό αυτοδιοικητικό μέτωπο προσφεύγει τις επόμενες ημέρες στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση όλων αυτών των απερίγραπτων υπουργικών αποφάσεων που έβαλαν πλάτη στην Cosco μετά το 2019” καταλήγει ο κος Μπελαβίλας.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı