You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Παρίσταναν τους υπαλλήλους του Υπ. Ανάπτυξης για να εισπράττουν μεγάλα χρηματικά ποσά

Παρίσταναν τους υπαλλήλους του Υπ. Ανάπτυξης για να εισπράττουν μεγάλα χρηματικά ποσά

Παρίσταναν τους υπαλλήλους του Υπ. Ανάπτυξης για να εισπράττουν μεγάλα χρηματικά ποσά

Το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ξεπερνάει τα 300.000 ευρώΑπό αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 40 και 52 ετών, οι οποίοι εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους εισέπρατταν χρηματικά ποσά, προκειμένου αυτοί να λάβουν χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

Μετά από καταγγελία, οι δύο δράστες συνελήφθησαν τη στιγμή που παραλάμβαναν από «θύμα» τους προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες προσέγγιζαν ανυποψίαστους πολίτες, και με την ψεύτικη ιδιότητα των υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι ήταν δήθεν υπεύθυνοι για τη διαχείριση προγράμματος κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων σε εκτάσεις του Ελληνικού Δημοσίου μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α.-Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, τους έπειθαν να τους δώσουν χρηματικά ποσά, ύψους 12.807 ευρώ, προκειμένου να υπαχθούν στα εν λόγω προγράμματα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε γραφείο που διατηρούσαν οι συλληφθέντες στην Καλλιθέα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσε σαν κατοικία ο 40χρονος και στην κατοικία του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Υλικοτεχνικός εξοπλισμός μεγάλης αξίας (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, επαγγελματικά εκτυπωτικά μηχανήματα, είδη εξοπλισμού γραφείου).

-Σαράντα δύο (42) συμβάσεις έργου, υποψήφιων «πελατών».

-Πλήθος αποδείξεων είσπραξης τραπεζικών επιταγών σε ονόματα διάφορων πελατών.

-Πλήθος εγγράφων που αφορούν σε αναλύσεις υπό εξέλιξη έργων υποψήφιων «πελατών» μαζί με δικαιολογητικά.

-Βιβλιάρια καταθέσεων.

-Διάφορα μέσα αποθήκευσης ψηφιακού υλικού (σκληροί δίσκοι, usb ).

-Έξι (6) πιστωτικές κάρτες.

-Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

-Χρηματικό ποσό -350- ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση πλήθους πολιτών, από τους οποίους οι δράστες έλαβαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 311.037,62 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που εξαπατήθηκαν από τα συγκεκριμένα άτομα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οι συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı