You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για την κλήτευση μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για την κλήτευση μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για την κλήτευση μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β Πειραιά Παναγιώτης Λαφαζάνης και Τζένη Βαμβακά και Α Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, ο υπεύθυνος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Μαυρόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας με την δημοτική Κίνηση «Άλλος Δρόμος» Χρήστος Βρεττάκος, επισκέφτηκαν τον διοικητή του ΑΤ Κερατσινίου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά από τους οποίους ζήτησαν να ενημερωθούν για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με την κλήτευση μαθητών και τη λήψη καταθέσεων για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Κερατσινίου τον περασμένο Οκτώβρη.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στην Εισαγγελία Πειραιά σε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και εκπρόσωποι από την τοπική ΕΛΜΕ, την Ομοσπονδία Γονέων, εκπρόσωποι μαθητών και φορέων και ο υποδιευθυντής του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κερατσινίου συνάντησαν τον προιστάμενο της εισαγγελίας Πειραιά ζητώντας διεκρινίσεις. Ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία κινήθηκε στα πλαίσια εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για όλη την Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των φορέων διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές τονίζοντας ιδιαίτερα ότι διαταρράσουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου, δημιουργούν αναστάτωση στη σχολική κοινότητα, επιβαρύνουν ψυχολογικά τους μαθητές και ζήτησαν να κλείσει η υπόθεση. Ο προιστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από τους φορείς να διατυπώσουν με τη μορφή υπομνήματος τις θέσεις και τα αιτήματα τους και δεσμεύτηκε να τα αντιμετωπίσει με θετικό τρόπο.

Η σημερινή μεγάλη κινητοποίηση δείχνει την αποφασιστικότητα της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας για την περιφρούρηση των δημοκρατικών ελευθεριών και καταδεικνύει με μεγάλη σαφήνεια το εξής:

Δεν είναι οι αγώνες των μαθητών που διαταρράσσουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Η ομαλή λειτουργία των σχολείων διαταρράσσεται από τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, εκπαιδευτικό προσωπικό και πόρους για τις οποίες την ευθύνη έχει η κυβέρνηση και η ακολουθούμενη πολιτική.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı