You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Παράταση της απόφασης κατά της ΔΕΗ για το Τέλος Ακινήτων πέτυχε ο Δήμος Κορυδαλλού

Παράταση της απόφασης κατά της ΔΕΗ για το Τέλος Ακινήτων πέτυχε ο Δήμος Κορυδαλλού

Παράταση της απόφασης κατά της ΔΕΗ για το Τέλος Ακινήτων πέτυχε ο Δήμος Κορυδαλλού

Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου παρατείνεται η ισχύς της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία η ΔΕΗ δεν μπορεί να προχωρήσει σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους 1165 κατοίκους που προσέφυγαν με τον Δήμο Κορυδαλλού κατά της εταιρείας γιατί αδυνατούν να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Το δικαστήριο με την πρώτη του απόφαση στις 16 Φεβρουαρίου είχε απαγορεύσει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος κατά των συγκεκριμένων ατόμων μέχρι να εκδικαστεί στις 16 Μαΐου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει δημοτική αρχή και πολίτες κατά της ΔΕΗ.

Με τη δεύτερη απόφαση του το δικαστήριο κρίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων και του Δήμου γιατί δεν έχει καθαρογραφεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και προσδιόρισε εκ νέου την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις 10 Οκτωβρίου 2012. Μέχρι τότε ισχύει η απόφαση του ότι δεν μπορεί η ΔΕΗ να προχωρήσει σε καμιά διακοπή ρεύματος σε καταναλωτές που έχουν πληρώσει το ρεύμα αλλά όχι και το Ειδικό Τέλος.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης αναφέρει ότι μετά την αισιόδοξη πρώτη απόφαση του δικαστηρίου, ακολουθεί και δεύτερη θετική απόφαση για τους πολίτες, γεγονός που αποδεικνύει ότι δικαιώνεται η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να στηρίξει τους δημότες της που αδυνατούν να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος. Ο Δήμος Κορυδαλλού θα συνε-χίζει να μάχεται και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και για την στήριξη των πολιτών σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά συνθήκες.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı