You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΠΕΚ Πειραιά

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΠΕΚ Πειραιά

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΠΕΚ Πειραιά

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΠΕΚ (Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου) Πειραιά, στη διάρκεια της οποίας έγινε συνάντηση με τον διευθυντή στον οποίο παραδόθηκε το πλαίσιο αιτημάτων των σωματείων.

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Επικαιροποίηση των Εκθέσεων Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου σε κάθε χώρο δουλειάς που θα λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των κινδύνων κάθε επιχείρησης (πανδημία και άλλοι κίνδυνοι) και τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση, καθώς και έλεγχοι για την ουσιαστική εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων προστασίας.
  • Πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.
  • Καταγραφή και δημοσιοποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε κάθε επιχείρηση. Διασφάλιση της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοί κλπ) των εργαζομένων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.
  • Ασφαλής μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Συχνές απολυμάνσεις και διασφάλιση τήρησης των μέτρων στα πούλμαν των εταιρειών.
  • Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων, με τη στελέχωσή τους από το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. Να γίνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων της περιοχής.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı