You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πέραμα: Ξεσηκώνονται κατά του ΟΛΠ για τον Αρμό

Πέραμα: Ξεσηκώνονται κατά του ΟΛΠ για τον Αρμό

Πέραμα: Ξεσηκώνονται κατά του ΟΛΠ για τον Αρμό

Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί στο Πέραμα μετά τη μονομερή απόφαση του ΟΛΠ να κατεδαφίσει το φυσικό όριο – τοιχίο που χωρίζει τις εγκαταστάσεις του από το λιμανάκι του Αρμού. Χθες, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την πρόθεση της ΟΛΠ Α.Ε. – COSCO, να επεκτείνει τα επιχειρησιακά της όρια, εντός της περιοχής του Αρμού, ο οποίος έχει περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Περάματος σύμφωνα με το νόμο Ν. 4404/2016.

Το Δημοτικό Συμούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

  1. Την άμεση Διακοπή κάθε αυθαίρετης και μονομερούς ενέργειας εκ μέρους της ΟΛΠ Α.Ε. με την οποία αμφισβητούνται τα νόμιμα δικαιώματα του Δήμου Περάματος.
  2. Τη μη παραχώρηση και τη μη ενοικίαση ούτε μια σπιθαμής γης από τον χώρο του «Αρμού», ο οποίος αναφέρεται ως εξαιρούμενος χώρος σύμφωνα με το Ν.4404/2016.
  3. Την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου, απέναντι στην αιφνιδιαστική και μονομερή ενέργεια της ΟΛΠ Α.Ε. αφενός και αφετέρου τη διαφύλαξη και διασφάλιση κάθε δικαιώματος του Δήμου επί της παραχωρηθείσας έκτασης επιφάνειας 34.500 τ.μ. στην περιοχή «Αρμός» δεδομένου ότι το φυσικό όριο μεταξύ λιμανιού και Δήμου Περάματος αποτελεί το υφιστάμενο τοιχίο, το οποίο έχει κατασκευαστεί από την ΟΛΠ Α.Ε. για το σκοπό αυτό.
  4. Την άμεση κινητοποίηση των δημοτών με στόχο τη δυναμική παρουσία και την αποτροπή οποιασδήποτε παράνομης μονομερούς ενέργειας εκ μέρους της ΟΛΠ Α.Ε., στο χώρο του «Αρμού».
  5. Τη συγκρότηση διαπαραταξιακής εκπροσώπησης και παρουσίας στην αυριανή συνάντηση στο Υ.Ε.Ν. με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον αρμόδιο Υφυπουργό και τον Πρόεδρο της ΕΣΑΛ και τον Πρόεδρο της Δ.Α.Λ..
  6. Την ανάληψη δράσης από την Κυβέρνηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης έναντι της ΟΛΠ Α.Ε..»

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı