You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Πέραμα: Θετικός για έργα και επιχορήγηση ο Υπουργός Εσωτερικών

Πέραμα: Θετικός για έργα και επιχορήγηση ο Υπουργός Εσωτερικών

Πέραμα: Θετικός για έργα και επιχορήγηση ο Υπουργός Εσωτερικών
Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο είχε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης. Ο κος Λαγουδάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Περάματος, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στη συνάντηση ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στο πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη και σχετίζονται με δραστηριότητες που επιβαρύνουν το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, θέτοντας την ίδια στιγμή δύο βασικούς σημαντικούς άξονες.
  • Την ανάγκη αξιοποίησης των χώρων που εξαιρέθηκαν από την σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε. και δόθηκαν στο Δήμο Περάματος προς χρήση και εκμετάλλευση για τα επόμενα 50 χρόνια, όπως ο Αρμός και η προβλήτα Ε στο Δυτικό Άκρο που αποτελούν έργα μεγάλης κλίμακας, ικανά να ανατάξουν την περιοχή και να κάνουν τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται και τα έργα πνοής για το άνω Πέραμα.
  • Έργα μικρότερης κλίμακας, τα οποία ενδεχομένως να μην έχουν κανένα ενδιαφέρον για την πλειοψηφία άλλων Δήμων, αλλά για το Πέραμα αποτελούν μέτρα και δράσεις που καθιστούν αναγκαία και απαραίτητη την υλοποίησή τους.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης διατύπωσε συγκεκριμένα αιτήματα προς τον Υπουργό που εάν υλοποιηθούν θα δώσουν ανάσα στην πόλη και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτήν.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στα ζητήματα που του τέθηκαν από τον Δήμαρχο και δεσμεύτηκε πως θα ενισχύσει τις προσπάθειες του Δήμου Περάματος, ώστε να γίνουν πράξη μία σειρά από δράσεις που έχει ανάγκη η πόλη. Ειδικότερα, επεσήμανε πως θα εγκρίνει την απαιτούμενη επιχορήγηση για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου, καθώς και έργα που σχετίζονται με τα προγράμματα «Φιλόδημος ΙΙ» και «Αντώνης Τρίτσης». Μάλιστα, ο Υπουργός αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Δημάρχου να επισκεφθεί το Πέραμα το προσεχές διάστημα.

Στη συνάντηση μετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου,  κ. Δημήτρης Στάθης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος, κα Ελένη Μουγιακάκου, καθώς και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου, κ. Στέφανος Κασαπίδης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı