You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πάρτυ το παρεμπόριο στις ελληνικές παραλίες

Πάρτυ το παρεμπόριο στις ελληνικές παραλίες

Πάρτυ το παρεμπόριο στις ελληνικές παραλίες

Πλιάτσικο στα πορτοφόλια των ξένων τουριστών από Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς και Αφρικανούς λαθρομετανάστες που «οργώνουν» τις πλαζ ως πλανόδιοι μικροπωλητές 

….Και η Αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια

Του Μιχάλη Χάνδακα

Στην εποχή της κρίσης, οι επιτήδειοι που βρήκαν ανοιχτή την «κερκόπορτα» και εισήλθαν στην Ελλάδα με τις ορδές των προσφύγων,  έχουν στήσει την πιο επικερδή επιχείρηση ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη παραλία με τα κέρδη τους να φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη χωρίς βεβαίως, να εισρέει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του κράτους.

Οι μελαψοί μικροπωλητές, σε πλήρη συνεννόηση  και προκειμένου να μην είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους, περνούν ο ένας μετά τον άλλον, σε χρονική απόσταση 5 έως 10 λεπτών, με διαφορετικά προϊόντα προκειμένου να τα μοσχοπουλήσουν στα ανυποψίαστα θύματά τους, κυρίως ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Από γυαλιά ηλίου, τσάντες, πορτοφόλια, καφτάνια μέχρι και μανταλάκια για τις πετσέτες θαλάσσης. Στην παγίδα τους πέφτουν αρκετοί τουρίστες οι οποίοι αγοράζουν έναντι αρκετών ευρώ προϊόντα – μαϊμού ευτελούς αξίας. Στις παραθαλάσσιες υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται και μασάζ από Ασιάτισσες που υπόσχονται λίγες ώρες έξτρα χαλάρωσης πάνω στην αμμουδιά αλλά και τατουάζ από Αφρικανές με… ειδίκευση στην τέχνη του.

 

Οσα αρπάξουν

 

Νάξος, 23 Ιουνίου 2018. Παραλία Πλάκας, ώρα 11:10 πρωινή. Ο μελαψός μικροπωλητής προσεγγίζει με την παράνομη πραμάτεια του σ’ έναν ταμπλά μια παρέα Γερμανών. Ενας από τους άντρες δοκιμάζει ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά δήθεν γνωστού ξένου οίκου. Ο πωλητής τού ζητά 30 ευρώ(!) για ένα ζευγάρι Κινεζικής προέλευσης που βρίσκει κανείς στους πάγκους στις εμποροπανηγύρεις με 5 ευρώ. Γυαλιά που το κόστος χονδρικής αγοράς τους δεν ξεπερνά το 1,50 ευρώ, μοσχοπωλούνται σε πολλαπλάσια τιμή, μαύρα και μετρητά χωρίς τους δυσβάσταχτους φόρους που καλείται να πληρώσει ο Ελληνας καταστηματάρχης, χωρίς ασφαλιστικές εισφορές και ενοίκια. Με την παρέμβαση ενός άλλου λουόμενου, ο πλανόδιος συμβιβάζεται να «τσιμπήσει» τελικώς ένα 50ευρω για δύο ζευγάρια αφού ο άνδρας αγοράζει  γυαλιά και για τη σύντροφό του. Ο πλανόδιος αποχωρεί στη συνέχεια πανευτυχής, βάζοντας «πλώρη» για τον επόμενο τουρίστα που θα διαλέξει μια γνωστή μάρκα γυαλιών σε… τιμή ευκαιρίας.

Λίγα λεπτά μετά, παίρνει τη σκυτάλη ο επόμενος μικροπωλητής. Με μερικές δήθεν επώνυμες τσάντες στα χέρια περνά μπροστά από τις ηλιοκαμένες κυρίες προσπαθώντας να τις δελεάσει κι όσα αρπάξει. Οι τιμές κυμαίνονται από 30 έως 40 ευρώ αλλά και 15 ευρώ να εισπράξει, το κέρδος είναι καθαρό και πέφτει ολόκληρο στις τσέπες των επιτήδειων που έχουν βρει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι θεωρώντας την παράδεισο της φοροδιαφυγής και του εύκολου κέρδους. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μαρτυρία ιδιοκτήτη εστιατορίου, κάποιοι εξ αυτών των πλανόδιων μικροπωλητών απευθύνονται στις ταβέρνες ζητώντας να τους προσφέρουν δωρεάν (!) ένα πιάτο φαγητό.

Σημειώνεται δε, ότι στην ολιγόλεπτη ανάπαυλά τους, καθήμενοι στις πίσω ξαπλώστρες, οι πλανόδιοι μικροπωλητές ξεκουράζονται… χαζεύοντας προκλητικά και αδιάκριτα τις λουόμενες.  

 

Tα στραβά μάτια

 

Την ίδια ώρα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν στρέψει το στόχαστρό τους στους Ελληνες επαγγελματίες που γονατίζουν από τη φοροεπιδρομή του κράτους και τις αμέτρητες υποχρεώσεις που σχηματίζουν θηλιά ενώ κλείνουν τα μάτια στους παρέμπορους κάθε ξένης εθνικότητας.

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε ξενοδοχεία, ταβέρνες, από τη μεγαλύτερη μέχρι τη μικρότερη ελληνική επιχείρηση για να μη χαθεί ούτε ευρώ όταν στις παραλίες, υπό τα όμματα όλων, το παρεμπόριο ανθίζει με τις ευλογίες των διωκτικών αρχών και με τις συναλλαγές να είναι μαύρες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του επαγγελματία με τις ξαπλώστρες που κόβει απόδειξη και για το τελευταίο 5ευρω ενώ ταυτόχρονα ο πλανόδιος λαθρομετανάστης τσεπώνει τα 20ευρα και απομακρύνεται ανενόχλητος, σαν «κύριος».

Κατά την επικοινωνία μας με τον Λιμενάρχη κο Αποστολόπουλο, ενημερωθήκαμε ότι αρμόδια να επιληφθεί για το παρεμπόριο στις παραλίες είναι η Αστυνομία η οποία παραμένει έκθετη μετά την τηλεφωνική μας συνομιλία με τον Διοικητή. Ο κος Τσιμπογιάννης μάς είπε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την πάταξη του φαινομένου, ωστόσο, η καθημερινή παρουσία των πλανόδιων μικροπωλητών διαψεύδει τα λεγόμενά του. Η Αστυνομία, δυστυχώς, αφήνει απροστάτευτους τους ξένους επισκέπτες στα νύχια των παράνομων μεταναστών που κάνουν χρυσές δουλειές στέλνοντας στις χώρες τους εμβάσματα χιλιάδων ευρώ.

Βαρύτατες είναι δε και οι ευθύνες της κυβέρνησης που με την πολιτική της ενθάρρυνε την εισροή λαθρομεταναστών και ενίσχυσε την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους Ελληνες φορολογούμενους πολίτες. 

 

Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται σήμερα στην Ελεύθερη Ωρα

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı