You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ο Πειραιάς υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας

Ο Πειραιάς υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας

Ο Πειραιάς υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατά την Εκκλησιαστική τάξη, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχθηκε χθες, Πέμπτη, πιστό αντίγραφο της Ιεράς και Σεβασμίας  Εικόνας της Παναγίας Βηματάρισσας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Το Ιερό θησαύρισμα κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης  Εφραίμ και την υποδέχθηκε, επικεφαλής κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου Πειραιώς.

Αφού εψάλη Δέηση, η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς όπου ενθρονίστηκε και θα παραμείνει εις το διηνεκές.

Κατά τη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ εξέφρασε τη χαρά του για τη μεγάλη Ευλογία που επεφύλαξε η Χάρη του Θεού και η Παναγία μας στην πόλη του Πειραιά, ενώ αναφερόμενος στον Καθηγούμενο γέροντα Εφραίμ υπογράμμισε πως «αυτό είναι το χάρισμα της ζωής σας. Να είστε Απόστολος της Ιεράς Ολκάδος της Εκκλησίας εις πάντας» και να διασαλπίζετε το μήνυμα του Ευαγγελίου και τη χάρη του Αγίου Όρους Άθω και της Δεσποίνης του Όρους σε όλους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σήμερα απολαμβάνουμε αυτή την αγάπη με την προσφορά της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βηματάρισσας, το προτότυπο της οποίας βρίσκεται στην Ιερά Μονή του Βατοπαιδίου.

Επεσήμανε πως η πόλη του Πειραιά μεταβάλλεται σε Παναγιοσκέπαστη πόλη, και σημειώνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος, υπογράμμισε πως «για αυτόν ακριβώς το λόγο η Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι λιμάνι χάριτος και Ευλογίας, αγιασμού και προσκλήσεως εις την όντως ζωήν, εις την πραγματικότητα η οποία υπερβαίνει τη φθορά και το θάνατο».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αναφερόμενος στο πρόσωπο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τόνισε: «Είστε το ορατό σημείο της χάριτος και ο οιακοστρόφος ποιμήν των λογικών προβάτων του Χριστού με όλα αυτά τα πολυτίμητα έργα για τα οποία είμεθα απεριγράπτος και απεράντος ευγνώμονες».

Αναφέρθηκε στην αγάπη του Αρχιμαδρίτη Εφραίμ και της Ιεράς Μονής, στην νεότητα της τοπικής μας Εκκλησίας αφού προσφέρει, μέσω των εκπαιδευτηρίων μας, υποτροφίες σε πολύτεκνες οικογένειες.

«Δόξα τω Θεώ. Αισθανόμεθα ότι δεν είμαστε μόνοι. Ότι οι ευχές σας, η αγάπη σας, μας στηρίζουν σε αυτόν τον ανηφορικό δρόμο της καθημερινότητός μας μέσα στο λεκανοπέδιο αυτό των Αθηνών. Το πρώτο λιμάνι της χώρας, με το ετερόκλιτο πλήθος που διέρχεται καθημερινώς, καλείται να επιτελέσει ένα μεγάλο έργο πίστεως, αληθείας, προσφορά, ζωής και ευθύνης», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος παράλληλα και στις 7.500 μερίδες φαγητού που προσφέρει σε καθημερινή βάση η τοπική μας Εκκλησία.

«Σε όλα είστε ο Κυρηναίος της πίστεως», είπε καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος, προσφέροντας στον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου ως μικρό αντίδωρο της αγάπης του, τον Χρυσό Σταυρό της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ενώ ως ενθύμιο της παρουσίας του, του δώρισε μία ράβδο.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και τους «πιστούς και αφιερωμένους προς τον Θεό και τον άνθρωπο» Νικόλαο και την Ελένη Κιβάτο, οι οποίοι είναι οι δωρητές της Ιεράς Εικόνος.

«Πάντοτε προσκυνούντες την Ιερά Εικόνα την οποία η αγάπη τους μας προσέφερε, η προσευχή μας και η αγάπη μας θα κατευθύνονται προς την Ευλογημένη οικογένειά τους», είπε χαρακτηριστικά, πρσφέροντάς τους τον Χρυσό Σταυρό της Ευαγγελιστρίας καθώς επίσης και μία εικόνα της Ευαγγελιστρίας «για να ενθυμείστε τον δεσμό τον άρρηκτο δεσμό που έχετε πλέον με την Ενορία αυτή».

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος σημείωσε πως είναι θέλημα της Παναγίας αυτή η Μονή να είναι ένα Θεομητορικό κέντρο όλης της Ορθοδοξίας, ενώ αναφερόμενος στον παπα-Εφραίμ τον Κατουνακιώτη επανέλαβε αυτό που ο ίδιος έλεγε όταν αντίκρυζε την Παναγία: Εάν το Άγιον Όρος είναι το Περιβόλι σου, το Βατοπαίδι είναι ο Θρόνος σου.

«Αυτή η Εικόνα έρχεται εδώ και θα μείνει εις το διηνεκές και θα την έχετε παρηγοριά», τόνισε ο γέροντας Εφραίμ, υπογραμμίζοντας πως δημιουργήθηκε στο Αγιογραφείο της Μονής με Προσευχή και Νηστεία ενώ οι Πατέρες έβαλαν τρίματα από τα Λείψανα των Αγίων τριών κτητόρων της Ιεράς Μονής «και τους είπα να γίνει αυτό για να χαριτωθεί περισσότερο η Εικόνα αυτή και να απαντάει στα διάφορα προβλήματα τα οποία έχει σήμερα ο κόσμος», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Αναφερόμενος στην «Θεοτοκόφιλη» όπως την χαρακτήρισε διάθεση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, σημείωσε ότι «και οι επτά εικόνες του Βατοπαιδίου θα έρθουν στην Μητρόπολη Πειραιώς». «Είναι μεγάλο πράγμα η παρουσία της Παναγίας και ιδιαίτερα από το Άγιον Όρος», είπε ο γέροντας Εφραίμ σημειώνοντας παράλληλα ότι «δύσκολα βρίσκεις εικόνα θαυματουργή που να είναι μόνος του ο Χριστός. Θέλει και την Παναγία μαζί του».

Αναφέρθηκε στην ομορφιά της μοναχικής ζωής και στην ζωντανή παρουσία της Παναγίας στην καθημερινότητα όλων μας, μίλησε τον πνευματικό συναγερμό που προσπαθούν να δώσουν στον κόσμο, ενώ ολοκληρώνοντας επεσήμανε ότι «θα είμαστε πάντα κοντά στην Μητρόπολη Πειραιώς και στο Ιεραποστολικό της έργο».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı