You Are Here: Home » Uncategorized » Tάσος Κάρλες: «Ο Πειραιάς είναι τυχερός που έχει Δήμαρχο τον Βασίλη Μιχαλολιάκο»

Tάσος Κάρλες: «Ο Πειραιάς είναι τυχερός που έχει Δήμαρχο τον Βασίλη Μιχαλολιάκο»

Tάσος Κάρλες: «Ο Πειραιάς είναι τυχερός που έχει Δήμαρχο τον Βασίλη Μιχαλολιάκο»

 

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Πειραιά

Ο Τάσος Κάρλες δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πάνω από 20 χρόνια βρίσκεται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ασκώντας καθήκοντα σε νευραλγικές θέσεις του Δήμου. Εχει περάσει δε στη συνείδηση των συνδημοτών του ως ο αδιάφθορος και συνάμα εργατικός και συνεπής στον λόγο του, Αντιδήμαρχος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι δήμαρχοι με τους οποίους στρατεύτηκε, τον επέλεγαν ως το δεξί τους χέρι αφού γνώριζαν ότι δεν θα τους εξέθετε πιστεύοντας, παράλληλα, στην αποτελεσματικότητά του.

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Πειραιά, Συντονιστής λειτουργίας και Έργων των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής των Δήμων της Αττικής, φιλοξενείται για άλλη μια φορά στο φύλλο της Εν Πειραιεί όπου μεταξύ άλλων, λέει ορθά κοφτά, ό,τι ο Πειραιάς είναι τυχερός που έχει Δήμαρχο τον πολιτικό Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Μιλά, συγκεκριμένα, για την εξασφάλιση 4.800.000 ευρώ από το Ε.Σ.Π.Α. για έργα αποχέτευσης ώστε να μη μείνει σπιθαμή στον Πειραιά χωρίς αποχέτευση, αλλά και για τις καθημερινές οχλήσεις του Δημάρχου προς την κυβέρνηση για να ξεπεραστούν διάφορες γραφειοκρατικές παρεμβάσεις και να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβρη το Δημοτικό Θέατρο.

-Ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές. Ανταποκρίθηκε η δημοτική αρχή στις προσδοκίες των Πειραιωτών;

Η Δημοτική Αρχή του κ. Μιχαλολιάκου Βασίλη ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στις προσδοκίες των Πειραιωτών. Πιστεύω πως όλοι οι Πειραιώτες είτε ψηφίσαν τον Β. Μιχαλολιάκο είτε όχι, έχουν να πουν πολύ καλά λόγια για την καθαριότητα, το πράσινο, τους παιδικούς σταθμούς, τις κοινωνικές υπηρεσίες ,τα έργα που γίνονται, τις παιδικές χαρές, τη Δημοτική Περιουσία, που κινδύνευε να χαθεί μεγάλο κομμάτι και ένα σωρό άλλα πράγματα που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, και που για το καθένα από αυτά θα μπορούσε να αποτελέσει και μια ξεχωριστή συνέντευξη, π.χ. η εξασφάλιση 4.800.000 ευρώ από το Ε.Σ.Π.Α. για έργα αποχέτευσης ώστε να μη μείνει σπιθαμή στον Πειραιά χωρίς αποχέτευση και αυτό αφoρά αρκετά χιλιόμετρα.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Πειραιάς είναι τυχερός που έχει Δήμαρχο τον Πολιτικό Βασίλη Μιχαλολιάκο ο οποίος διαθέτει τεράστιο πολιτικό εκτόπισμα.

-Είστε ο μακροβιότερος Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος του Πειραιά. Στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων ακούστηκαν πολλά μεγάλο λόγια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές για την ανάγκη δημιουργίας υποδομών και ανάπτυξης της πόλης. Όμως, πολύ λίγα έγιναν, γιατί;

Η δεκαετία του ’90 θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή και θα πρέπει να διδάσκονται όσοι εκλέγονται Δήμαρχοι να μην ξανακάνουν αυτά που έγιναν για πολλούς λόγους. Χαρακτηριστικά η κακοδιαχείριση δημιούργησε μεγάλα χρέη, τα χρέη αυτά για την αποπληρωμή τους, μεγάλες δόσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για την μισθοδοσία. Φανταστείτε τώρα για τα υπόλοιπα. Δυστυχώς, για τον Πειραιά δεν υπήρξε όραμα και διεκδίκηση όταν υπήρχαν χρήματα στο Κράτος και όταν σχεδιάστηκε η Ολυμπιάδα του 2004. Παντελής έλλειψη έργων πλην ελαχίστων, όπως δρόμοι που ονομάστηκαν ολυμπιακοί και μερικές πλατείες με μεγάλη προσπάθεια του τότε Δημάρχου κ. Αγραπίδη αλλά βλέπετε ήταν Δήμαρχος από άλλο κόμμα και όχι της Κυβέρνησης.

Ο Πειραιάς, δυστυχώς, φθίνει και αυτό οφείλεται στο ότι από τη μία πλευρά έχουμε έναν ελλειμματικό Δήμο και από την άλλη, οι Κυβερνήσεις έβλεπαν στον Πειραιά μόνο το λιμάνι και όχι ολόκληρη την πόλη. Πολλές φορές έχει ακουστεί, και έτσι είναι, ότι το λιμάνι λειτουργεί σαν Βατικανό μέσα στην πόλη του Πειραιά, αυτό πολύ γρήγορα το είδε ο Δήμαρχος και με τη μικρή βοήθεια ορισμένων από εμάς διεκδικεί αυτά που του ανήκουν και γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα.

-Λένε ότι τα εγκαίνια του δημοτικού θεάτρου τον προσεχή Σεπτέμβρη είναι προεκλογικό πυροτέχνημα. Τι απαντάτε;

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα. Το Δημοτικό Θέατρο έπρεπε να έχει παραδοθεί προ πολλών ετών. Το Δημοτικό Θέατρο παραμένει κλειστό από το 1999, όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή του από τότε υπήρξαν και πιο πριν θα έλεγα πολλές μελέτες αλλά χρήματα εγκρίθηκαν το 2002 και αυτά ήσαν €16.000.000,00. Αυτά ήσαν λίγα και δεν μπορούσε να γίνει Δημοπράτηση όλου του έργου το 2005, τα €16.000.000,00 έγιναν €36.000.000,00 μετά από πολλές προσπάθειες του Αγραπίδη και έτσι εντάχθηκε στο Γ’ κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και καλύφθηκε το μέτρο του ΠΕΠ Αττικής. Η δημοπράτηση του έργου και η κατακύρωση του έργου έγινε με καθυστέρηση περίπου 2 ετών (ενστάσεις κ.τ.λ.). Το έργο έπρεπε να παραδοθεί σε 670 ημέρες αλλά υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις, πάρα πολύ μεγάλες θα έλεγα για διάφορους λόγους και πιθανόν να αργούσε ακόμη πάρα πολύ. Οι καθημερινές ενοχλήσεις και πιέσεις του σημερινού Δημάρχου έφεραν αποτέλεσμα και ξεπερνώντας διάφορες γραφειοκρατικές παρεμβάσεις όπως, π.χ., ένα, πρέπει να ορίζεται και ο προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης, θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο.

-Επί δημαρχίας Φασούλα δώσατε μάχη προκειμένου να αντικρούσετε τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής όσον αφορά στο δυσθεώρητο ύψος του χρέους. Σήμερα, ποιο είναι το πραγματικό χρέος του Δήμου Πειραιά και πώς έχει η κατάσταση;

Η απάντησή μου είναι ότι δυσθεώρητο ύψος των δανείων του Δήμου δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’90 και ούτε ο κ. Αγραπίδης ούτε και ο κ. Φασούλας χρέωσαν τον Δήμο έστω και ένα ευρώ.

Σας επισυνάπτω αναλυτική κατάσταση των δανείων του Δήμου με αριθμό δανείου, αριθμό δανειστικού συμβολαίου, αιτιολογία δανείου και ποσό. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας γιατί άσχετοι και κακόβουλοι υπάρχουν πολλοί.

-Παραμένετε αναπληρωτής Δημάρχου από την αρχή της θητείας Μιχαλολιάκου. Ωστόσο, η αντικατάστασή σας στην αντιδημαρχία των Οικονομικών ακόμα συζητείται. Έστω, κι έναν χρόνο περίπου μετά, πού την αποδίδετε;

Ο Δήμαρχος έχει κάθε αρμοδιότητα να ορίζει τους βοηθούς του Αντιδημάρχους και κάθε φορά να κάνει εκείνες τις αλλαγές που νομίζει ότι θα βελτιώσουν την απόδοση της Δημοτικής Αρχής.

Δόξα τω Θεώ, τίτλους έχω αρκετούς γύρω από τα Οικονομικά των Δήμων π.χ. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής όλων των Δήμων της Αττικής. Ασχολούμαι περισσότερο με τα συνδικαλιστικά των Δήμων και σας υπόσχομαι να σας στείλω την εισήγησή μου στο πρόσφατο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στα Ιωάννινα. Πάντως, η συνεργασία μου με τον Δήμαρχο και στον τομέα των Οικονομικών είναι άψογη και να μην ξεχνάει κανείς ότι με έχει επιλέξει για αναπληρωτή του.

-Είστε αντιδήμαρχος αρμόδιος για τις πέντε Δημοτικές Κοινότητες. Η Α’ Δημοτική Κοινότητα υπολειτουργεί και κάποιοι, όπως η κα Ζηλάκου, ο κος Κουβάτσος θεωρούν υπεύθυνο το Δήμαρχο.

Η πρώτη κοινότητα μετά από μια, δυο επισκέψεις που έκανα, λειτουργεί, θα έλεγα, καλύτερα από πολλές άλλες. Το θέμα των παρουσιών έχει λυθεί.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı