You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Ο Δήμαρχος το Πρότυπο το έκανε παράγκα”

“Ο Δήμαρχος το Πρότυπο το έκανε παράγκα”

“Ο Δήμαρχος το Πρότυπο το έκανε παράγκα”

Τώρα: Διαμαρτυρία των μαθητών της Ιωνιδείου έξω από το Δημαρχείο Πειραιά – Μετά το παράθυρο κατέρρευσαν και σοβάδες – Ανησυχία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών

Φωνάζοντας συνθήματα αποδοκιμασίας της δημοτικής αρχής Μώραλη για την εγκατάλειψη του ιστορικού σχολείου τους όπως, «ο Δήμαρχος το Πρότυπο το έκανε παράγκα» – που παραπέμπουν μάλιστα σε αμαρτωλή υπόθεση του ποδοσφαίρου – συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Πειραιά οι μαθητές της Ιωνιδείου Σχολής. Το ποτήρι ξεχείλισε μετά την κατάρρευση των σοβάδων μέσα στη σχολική αίθουσα, δίπλα στα θρανία, απειλώντας ευθέως τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές μιλώντας στην Εν Πειραιεί αναφέρθηκαν στον κίνδυνο που αντιμετώπισαν και το 2017, όταν παράθυρο προσγειώθηκε πάνω σε συμμαθητή τους. 

Οι μαθητές μιλώντας στην Εν Πειραιεί αναφέρθηκαν στον κίνδυνο που αντιμετώπισαν και το 2017, όταν παράθυρο προσγειώθηκε πάνω σε συμμαθητή τους.

“Για την επισκευή της βρύσης, καλέσαμε ιδιώτη υδραυλικό” μας είπαν οι μαθητές καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για αδιαφορία που προφανώς οφείλεται στο γεγονός ότι οι γονείς τους δεν είναι δημότες – ψηφοφόροι του Δήμου Πειραιά καθώς τα παιδιά εισέρχονται με αδιάβλητες εξετάσεις από όλο το λεκανοπέδιο.

“Πολυετής εγκατάλειψη”

“Φθάσαμε στο σημείο αυτό μετά από πολυετή εγκατάλειψη του σχολικού κτηρίου από τον Δήμο Πειραιά, ο οποίος έχει την αποκλειστική ευθύνη συντήρησης και εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου. Ειδικά τα προηγούμενα 3 χρόνια, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις δεν έχει υποστηριχθεί στο ελάχιστο το σχολικό μας συγκρότημα” καταγγέλλει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι δεν έγινε συγκεκριμένη μελέτη για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο κτήριο της Ιωνιδείου αλλά απλώς μια πρόχειρη καταγραφή εργασιών χωρίς ποσότητες, αναλυτικές περιγραφές εργασιών και εξειδίκευση υλικών και μεθόδων. Επίσης, δεν προέβλεψαν και δε συμπεριέλαβαν στο έργο την καθολική αλλαγή των πεπαλαιωμένων κουφωμάτων (εξωτερικών και εσωτερικών) που είναι σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση και εξόχως ενεργοβόρα.

“Ειλικρινά αδυνατούμε να καταλάβουμε για ποιόν λόγο δεν έχουν υλοποιηθεί οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Είναι απλά ανικανότητα σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών από τις αρμόδιες υπηρεσίες για ένα τόσο σημαντικό για την Σχολική Κοινότητα της Ιωνιδείου, έργο;”.

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι είναι άμεση η ανάγκη πρόσβασης ΑΜΕΑ στο σχολικό συγκρότημα και μετατροπής ενός ισογείου καταστήματος του κτηρίου της Ιωνιδείου αλλά και να ενταχθεί το σχολείο στον διαγωνισμό για τις επισκευές-ανακατασκευές αύλειων χώρων.

Οι γονείς των μαθητών εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών που φέρνει σε ολοένα και δυσχερέστερη θέση το σχολικό συγκρότημα της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, δημιουργεί ανασφάλεια για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού και θλίβει βαθύτατα όλους όσοι ενδιαφέρονται ειλικρινά για την άρτια λειτουργία του σχολείου.

Καλούν τέλος, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά να προστατέψουν άμεσα τους μαθητές, τους καθηγητές, το Σχολείο και την Ιστορία του.

Ο Αντιδήμαρχος

Κατά τη συνάντηση που είχαν οι Διευθυντές, καθηγητές και το 15μελές της Ιωνιδείου Σχολής με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κυριάκο Σιγαλάκο τούς διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν ενώ θα γίνει εκ νέου ενδελεχής έλεγχος στο σύνολο του κτηρίου.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı