You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » «Ούτε ραδιενέργεια, ούτε περιβαλλοντικές παραβάσεις στα Λιπάσματα»

«Ούτε ραδιενέργεια, ούτε περιβαλλοντικές παραβάσεις στα Λιπάσματα»

«Ούτε ραδιενέργεια, ούτε περιβαλλοντικές παραβάσεις στα Λιπάσματα»

Στην αντεπίθεση ο Χρήστος Βρεττάκος

Για περίεργο συμψηφισμό κατηγορεί ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας όσους τον επικρίνουν και του καταλογίζουν περιβαλλοντικά εγκλήματα στον χώρο των Λιπασμάτων. Ο κος Βρεττάκος «δείχνει» τους υποστηρικτές της ιδιοκτησίας της OIL ONE οι οποίοι προφανώς, όπως αφήνει να εννοηθεί, επιχειρούν να στρέψουν τα βλέμματα από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και τη δυσοσμία που προκαλείται στην περιοχή, στον χώρο που παλιού εργοστασίου και στις παρεμβάσεις του Δημοτικής Αρχής προς όφελος των πολιτών.

 

Ειδικότερα, μετά την απειλή κυρώσεων από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, για έλλειψη περιβαλλοντικής άδειας και περιβαλλοντικές παραβάσεις αλλά και τα σχετικά δημοσιεύματα, ο κος Βρεττάκος δείχνει την OIL ONE, το ΠΑΚΟΕ αλλά και το Παρατηρητήριο Λιμένων πίσω από τις καταγγελίες που αφορούν στα έργα (διαμόρφωση χώρων περιπάτου, παιδικής χαράς κ.λ.π.).

«Μόνο για μια περιβαλλοντική παράβαση ελεγχόμαστε και αφορά στην αποκατάσταση νεροφαγώματος, που προέκυψε εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους. Εκεί παρεμβήκαμε γιατί έπρεπε να προστατευτεί η ασφάλεια των επισκεπτών του χώρου. Γι’ αυτή την παρέμβαση δεν απαιτείται περιβαλλοντική έγκριση γιατί όπως αποδεικνύεται από φωτογραφίες, οι υπηρεσίες του Δήμου απλά επανέφεραν τον χώρο στην πρότερη του κατάσταση» εξηγεί ο Δήμαρχος.

Οσον αφορά το θέμα της ραδιενέργειες ο κος Βρεττάκος, υποστηρίζει ότι από τον Δεκέμβρη του 2014, πολύ πριν ο Δήμος αποκτήσει τον χώρο απ’ την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για να μάθει τι συμβαίνει στην περιοχή. «Από τότε λοιπόν είχαμε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όταν μας παραχωρήθηκε ο χώρος, επισκεφτήκαμε ξανά την επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και ζητήσαμε τη γνώμη της για τα έργα που σχεδιάζαμε. Η Επιτροπή μας έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουμε» καταλήγει ο κος Βρεττάκος.


© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı