You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Ν. Μπελαβίλας: “Οχι σε Mall και προβλήτα κρουαζιέρας στην Πειραϊκή”

Ν. Μπελαβίλας: “Οχι σε Mall και προβλήτα κρουαζιέρας στην Πειραϊκή”

Ν. Μπελαβίλας: “Οχι σε Mall και προβλήτα κρουαζιέρας στην Πειραϊκή”

Συνάντηση με τον Υπουργό  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας, συνοδευόμενος από την επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του Λιμανιού της Αγωνίας, Μαρία Σταθάκη. Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο ΓΓ Λιμένων, Ναυτιλιακής Πολιτικής  και Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το λιμάνι του Πειραιά, η σύνδεση του με την πόλη και τα προγραμματισμένα έργα του ΟΛΠ.
Ο Νίκος Μπελαβίλας ενημέρωσε τον υπουργό για την ανησυχία του εμπορικού κόσμου σε σχέση με τη δημιουργία Mall εντός της λιμενικής ζώνης, για τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα από τη διέλευση στόλων λεωφορείων της κρουαζιέρας κατά τις ώρες αιχμής, όπως και για τα αιτήματα των κατοίκων της Πειραϊκής και την μεγάλη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει η επέκταση του νότιου προβλήτα.

Μετά την συνάντηση ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά δήλωσε σχετικά:

«Η κρουαζιέρα είναι ένας από τους δυναμικούς κλάδους που εκ των πραγμάτων αναπτύσσεται στο λιμάνι του Πειραιά όπως και σε όλα τα μεγάλα μεσογειακά λιμάνια. Όμως τα προγραμματισμένα έργα του ΟΛΠ για αυτόν τον κλάδο, μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν περισσότερα αρνητικά σημεία για την πόλη από ότι θετικά.Δεν προκύπτουν οφέλη για τον Πειραιά.

Ειδικότερα, η κατασκευή Μall στην επέκταση του προβλήτα και ενός ουρανοξύστη -ξενοδοχείου πολυτελείας δημιουργεί μία νέα περίφρακτη ιδιωτική πόλη “έξω” από τον Πειραιά. Αυτό είναι απαράδεκτο για πολλούς λόγους. Ζητήσαμε τη μη έγκριση των δύο αυτών έργων.
Σε ότι αφορά τη νότια επέκταση έχουμε εκφράσει ήδη από το 2017 τις σοβαρές επιφυλάξεις μας. Επισημάναμε την ανυπαρξία τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητά της. Ο ΟΛΠ δεν έχει καταθέσει κανένα στοιχείο σχετικά με την επιβάρυνση της πόλης (αέρια ρύπανση, κυκλοφορία θαλασσίων ρευμάτων ανανέωσης της λιμενολεκάνης, κυκλοφοριακή επιβάρυνση).

Ζητήσαμε για αυτό από τον κύριο Υπουργό την αναστολή οποιουδήποτε τεχνικού έργου επέκτασης μέχρι την κατάθεση αξιόπιστων στοιχείων από τον ΟΛΠ προκειμένου να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις. 

Έτσι θα δοθεί και επιπλέον χρόνος στον δήμαρχο Πειραιά να κινηθεί για την αμφισβητούμενη έκταση στο Παλατάκι μιας και μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει».

Ο Νίκος Μπελαβίλας προγραμματίζει ανάλογες συναντήσεις για το λιμάνι με τους συναρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και με την Περιφερειάρχη Αττικής.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı