You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Οχι σε διαθεσιμότητες, όχι σε εποπτεία της Αυτοδιοίκησης”

“Οχι σε διαθεσιμότητες, όχι σε εποπτεία της Αυτοδιοίκησης”

“Οχι σε διαθεσιμότητες, όχι σε εποπτεία της Αυτοδιοίκησης”

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για τις τελευταίες εξελίξεις στην Τ.Α.

 

Tη διαφωνία του με τις διαθεσιμότητες εργαζομένων από τους Δήμους καθώς και την υπεράσπιση μέχρι τέλους του δημόσιου χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. αποφάσισε με σχετικό ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη μετά την τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου.

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη διαφωνεί πλήρως με την επιβολή καθεστώτος εποπτείας των Δήμων μέσω του «παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ» καθώς και με την περικοπή κατά 1,7 δις στον προϋπολογισμό του 2013 των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο 1 ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ τα άρθρα 2, 3, 4 δεν ψήφισε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα έχει ως εξής:

Μετά την ψήφιση του Μνημονίου 3 και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στη συνεδρίαση του στις 19/11/2012 αποφασίζει τα εξής:

1. Διαφωνεί πλήρως με τις διαθεσιμότητες εργαζομένων από τους δήμους μας και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί καμιά διαθεσιμότητα ή απόλυση ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Σήμερα ζητούνται 2.000 ονόματα, αύριο θα ζητηθούν 20.000 ονόματα. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά τέτοια λίστα να φύγει από τον Δήμο μας και θα συνεργαστούμε με τους συλλόγους εργαζομένων γι’ αυτό. Οι προσλήψεις στην αυτοδιοίκηση είναι παγωμένες ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι φεύγουν με σύνταξη κάθε χρόνο. Σύμφωνα με το Μνημόνιο 3 απαγορεύονται οι προσλήψεις τουλάχιστον μέχρι το 2016. Εμείς θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος το δημόσιο χαρακτήρα των Ο.Τ.Α, κόντρα στις προσπάθειες για ιδιωτικοποιήσεις που μας οδηγούν οι κυβερνητικές κατευθύνσεις και εμείς καταδικάζουμε.

2. Διαφωνεί πλήρως με την επιβολή καθεστώτος εποπτείας των δήμων μέσω του «παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ» που αμφισβητεί την αυτοτέλεια τους και ακυρώνει ουσιαστικά ακόμη και τα άρθρα του Συντάγματος για την Αυτοδιοίκηση, μέσα από την επιβολή ελέγχου σκοπιμότητας των αιρετών στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Οι συνεχείς περικοπές στην χρηματοδότηση των δήμων δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με επιτροπεία στις αποφάσεις μας και αύξηση των τελών χωρίς τη γνώμη της αυτοδιοίκησης.

3. Διαφωνεί πλήρως με την περικοπή κατά 1,7 δις στον προϋπολογισμό του 2013 των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με παντελώς αυθαίρετο τρόπο και τελείως αδικαιολόγητα περικόπτουν από τα θεσμοθετημένα έσοδα της αυτοδιοίκησης (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρος ακίνητης περιουσίας) 1732 εκατ. €. Μια νέα γενιά παρακρατημένων ανατέλλει χωρίς ακόμη να έχουν εξοφληθεί τα παλιά. Αν αυτά τα χρήματα έρχονταν στους Δήμους, κανένα πρόβλημα λειτουργίας δεν θα υπήρχε.

4. Το πρόβλημα για τη λειτουργία των Δήμων όμως είναι συνολικότερο. Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο επίκεντρο μιας γενικής επίθεσης και προσπάθειας απαξίωσης. Η Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ φροντίζουν συνεχώς και με κάθε τρόπο να υποβαθμίζουν και να διαστρεβλώνουν την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουν να κάμψουν κάθε αντίσταση που υπάρχει. Τα 3 μνημόνια οδηγούν στην καταστροφή της αυτοδιοίκησης κι εμείς θα παλέψουμε να μην υλοποιηθεί τίποτα απ’ αυτά στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την Αυτοδιοίκηση που ονειρευόμαστε, κοντά τους εργαζόμενους και τους δημότες μας και ζητάμε από την ΚΕΔΕ το συντομότερο δυνατό να συγκαλέσει το έκτακτο Συνέδριο της που θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı