You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Ουσιαστικές κοινωνικές παρεμβάσεις στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

Ουσιαστικές κοινωνικές παρεμβάσεις στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

Ουσιαστικές κοινωνικές παρεμβάσεις στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν κατά την τελευταία τριετία στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Η σημερινή Δημοτική Αρχή κατέβαλλε σοβαρές προσπάθειες για το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου αφού δυστυχώς βρέθηκε να κολυμπά χωρίς σωσίβιο σε έναν ωκεανό χρεών, δανείων και περιπτώσεων κακοδιαχείρισης του δημοτικού χρήματος και με τον πρώην Δήμο Νίκαιας να κουβαλάει ένα τεράστιο χρέος 87.000.000 €.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει : «Σεβόμενοι το χρήμα των δημοτών, κλείσαμε τις τρύπες του παρελθόντος και καταφέραμε να δώσουμε το χαμένο αίσθημα της ασφάλειας στους εργαζόμενους. Οι καρποί της προσπάθειάς μας είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού. Αναπτύξαμε τις κοινωνικές μας δομές και αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί καταφέραμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε καθημερινή σίτιση και κέντρο διημέρευσης των απόρων καθώς και συγκεκριμένο πρόγραμμα διανομής τροφίμων και ρουχισμού. Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα δημοτικά ιατρεία και το κοινωνικό φαρμακείο για τους ανασφάλιστους και άπορους δημότες μας . Με την ευθύνη του Δήμου αναπτύχθηκε ένα ισχυρό εθελοντικό δίκτυο αλληλεγγύης μεταξύ των δημοτών μας που στοχεύει στο να δίνει απαντήσεις σε ανάγκες που σχετίζονται με τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Καταφέραμε πολλά και θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα με τη δική σας βοήθεια».

Πιο συγκεκριμένα :

Ολοκληρώθηκε και λειτουργεί από το 2013 το ΚΑΠΗ Αγ. Γεωργίου σε ιδιόκτητο χώρο με αγορά οικοπέδου και έξοδα κατασκευής από δωρεά στο Δήμο.

Ο Παιδικός σταθμός της οδού Γέμελου  δυναμικότητας 54 παιδιών, ανακατασκευάστηκε με έξοδα του  Δήμου και με τη συνδρομή  συνεργείων των υπηρεσιών του Δήμου

 Νέος Παιδικός Σταθμός δυναμικότητας 104 παιδιών, κατασκευάστηκε στην οδό Τυάνων, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 2.112.000€

Νέος Παιδικός Σταθμός διαμορφώθηκε από τα συνεργεία του Δήμου στην Χαλκηδόνα, δυναμικότητας 101 παιδιών

Νέος Βρεφικός Σταθμός διαμορφώθηκε από υπηρεσίες του Δήμου, στο κτίριο της ΧΑΝ, δυναμικότητας 37 παιδιών

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı