You Are Here: Home » ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ » Οργή στην Κρεμαστή: Μπήκαν σε σπίτια και ούρησαν στην Εκκλησία

Οργή στην Κρεμαστή: Μπήκαν σε σπίτια και ούρησαν στην Εκκλησία

Οργή στην Κρεμαστή: Μπήκαν σε σπίτια και ούρησαν στην Εκκλησία

Εξοργισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρεμαστής Ρόδου από τις ανενόχλητες αφίξεις παράνομων μεταναστών-προσφύγων τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή, αφού έφθασαν μέσα στις αυλές των σπιτιών τους, όπως περιέγραψε μιλώντας στον sky ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κρεμαστής Μιχάλης Δράκος.

Όπως ανέφερε, χθες το πρωί βγήκαν στην παραλία της περιοχής περίπου 20 περίπου άτομα, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια με φουσκωτές λέμβους, ενώ άλλοι 40 έφθασαν προχθές το βράδυ στην ίδια παραλία και για την έρευνά τους έκανε συνεχείς περιπολίες στη θαλάσσια περιοχή ελικόπτερο.

Ο κ. Δράκος είπε ότι ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής για τους παράνομους μετανάστες που μπήκαν μέχρι και στις αυλές σπιτιών, ενώ άλλοι βρέθηκαν να κοιμούνται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και του παλιού δημοτικού σχολείου, ενώ άλλοι είχαν πάρει το δρόμο προς Παστίδα και συνελήφθησαν. Ο κ. Δράκος είπε ότι οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι, φοβούμενοι για τυχόν άτομα που μπορεί να μεταφέρουν τον ιό του κορωνοϊού κι ως εκ τούτου ο ίδιος ζήτησε την απολύμανση των χώρων από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Κιαχαγιά, η οποία όμως θα γίνει…αύριο!

Οι κάτοικοι ανησύχησαν γιατί δεν τους μάζεψαν από την πρώτη στιγμή και μας κάλεσαν όταν προχθές το πρωί ήρθαμε στις δουλειές μας, είπε εμφανώς αγανακτισμένος ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Κρεμαστής. Και πρόσθεσε τα εξής περιγράφοντας την κατάσταση:

Άλλοι ήταν ξαπλωμένοι στο γρασίδι της εκκλησίας και την αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου, όπου τα απογεύματα μαζεύονται και παίζουν μικρά παιδιά, άλλοι περιφέρονταν στα περίπτερα, μιλάμε για μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, χωρίς να τους ελέγχει κανένας, χωρίς να ξέρουμε αν είναι γεμάτοι κορωνοϊό. Μπήκαν στους χώρους, άγγιζαν, ξάπλωσαν, ούρησαν, όλα ελεύθερα!!! Αυτό το πράγμα πρώτη φορά στη ζωή μου το έχω δει. Ελάτε και στη δική μας θέση όταν βλέπουμε 40 άτομα με βαλίτσες και σακίδια και να διανύουν από την παραλία ένα χιλιόμετρο για να φθάσουν στον κεντρικό δρόμο. Κι εμείς πρέπει να προφυλαχθούμε, αλλά εγώ τι να κάνω;”

Ο κ. Δράκος επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν Αστυνομία και Λιμεναρχείο, αλλά …”ήρθαν το πρωί να τους μαζέψουν κι αυτοί είχαν βγει από τα μεσάνυχτα κι έκαναν βόλτες, έκαναν παρέλαση από την παραλία μέχρι να βγουν πάνω, ενώ προχθές το βράδυ κάποιοι κρύφτηκαν στο σπίτι μίας γυναίκας, η οποία έντρομη κάλεσε για βοήθεια τις αρχές”.

Οι αρχές πραγματοποίησαν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή για τυχόν άτομα που αποβιβάσθηκαν και δεν συνελήφθησαν.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Κοινότητας σημείωσε ότι καθημερινά δέχεται τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής, κυρίως εκείνων που τα σπίτια τους είναι κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, εκφράζοντας φόβο και ανησυχία για την κατάσταση.

Μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης επισήμανε ότι διερευνάται ο χώρος κράτησής τους, επειδή δεν υπάρχει οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων στη Ρόδο.

Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να βρίσκονται στην άτυπη δομή φιλοξενίας στο κτίριο των παλιών σφαγείων 180 περίπου άτομα, εκ των οποίων οι 128 είναι Παλαιστίνιοι άνδρες. Σημειώνεται ότι αυτοβούλως πήγαν χθες στο χώρο δύο γυναίκες από το Κονγκό, οι οποίες δήλωσαν πως ήταν με 25 περίπου άτομα στις βάρκες που βγήκαν χθες στην Κρεμαστή και παραμένουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο καραντίνας, ενώ συνελήφθησαν από την Αστυνομία και κρατούνται εκεί άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι.

 πηγή: skyrodos.gr

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı