You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ομόφωνα η μελέτη για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο

Ομόφωνα η μελέτη για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο

Ομόφωνα η μελέτη για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο

Ομόφωνα ψηφίστηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η έγκριση της μελέτης του έργου: «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Ακτής Κουμουνδούρου (ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ)». Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εισήγησή του στο Σώμα τόνισε χαρακτηριστικά ότι λύνεται μία παθογένεια δεκαετιών στην πόλη.

Eίπε ότι η μελέτη είναι ολοκληρωμένη. Έχει περάσει Αρχιτεκτονική Επιτροπή και από τις αρμόδιες επιτροπές και η Προγραμματική με την Περιφέρεια θα υπογραφεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η Δημοπράτηση θα γίνει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Με την προτεινόμενη παρέμβαση απελευθερώνεται η Ζώνη Παραλίας από τις υπάρχουσες κατασκευές και μετατρέπεται σε ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο περιπάτου. Οι οδοί Ακτή Κουμουνδούρου και Ναυρχ. Βότση μετατρέπονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας. Η ανάπλαση οργανώνει την περιοχή σε λειτουργικές ζώνες οι οποίες καθορίζονται με διαφορετικά υλικά κατασκευής με κριτήριο την υψηλή αντοχή και αισθητική τους.

Τέλος, και επειδή απαιτείται η απρόσκοπτη κατά το δυνατόν παράλληλη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, αυτά αποκαθίστανται σε αντίστοιχη ζώνη υποδοχής τραπεζοκαθισμάτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου της αστικής ανάπλασης ανέρχεται σε 5.700.000€ συμπ/νου ΦΠΑ και η χρηματοδότηση είναι από την Περιφέρεια.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı