You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » ΟΛΠ:Τη Δευτέρα στο Δ.Σ. ο φιλικός διακανονισμός με τη ΣΕΠ Α.Ε.

ΟΛΠ:Τη Δευτέρα στο Δ.Σ. ο φιλικός διακανονισμός με τη ΣΕΠ Α.Ε.

ΟΛΠ:Τη Δευτέρα στο Δ.Σ. ο φιλικός διακανονισμός με τη ΣΕΠ Α.Ε.

Με την Απόφαση 3377/2014 το VI Τμήμα (ΣΤ΄ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξέδωσε την Απόφασή του επί της αιτήσεως ανάκλησης της 191/2014 Πράξεως του Ζ΄ Κλιμάκιου του Ε.Σ. βάσει της οποίας «Αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου της δεύτερης τροποποιητικής σύμβασης μεταξύ του ΟΛΠ Α.Ε. και της Σ.Ε.Π. Α.Ε., σύμφωνα με το σκεπτικό».

Στην ανακοίνωση του ΟΛΠ αναφέρεται: “Όπως ενημέρωσε το Δ.Σ. του Οργανισμού ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, την επόμενη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 θα συνέλθει εκ νέου εκτάκτως το Δ.Σ. του Οργανισμού με μοναδικό θέμα τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων για τις 11 Νοεμβρίου ημέρα Τρίτη, προκειμένου να εγκρίνει το συμβατικό κείμενο του έργου «Φιλικός Διακανονισμός μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. για την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων».

Στο έργο αυτό, συνολικής επένδυσης 230.000.000 € συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή για λογαριασμό του ΟΛΠ Α.Ε. του νέου Προβλήτα Πετρελαιοειδών, καθώς και η μηχανολογική αναβάθμιση των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ, μετά την κατασκευή του Προβλήτα ΙΙΙ και την αναβάθμιση των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ. Η ετήσια δυναμικότητα για τη ΣΕΠ Α.Ε. θα ανέλθει μετά την κατασκευή των έργων σε 6.200.000 TEU, τα οποία μαζί με το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ Α.Ε. (Προβλήτας Ι) δυναμικότητας 1.000.000 TEU καθιστούν το λιμάνι του Πειραιά ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Σημειώνεται ότι η δυναμικότητα του ΣΕΜΠΟ της ΣΕΠ αυξάνεται από 3.700.000 TEU σε 6.200.000 TEU χωρίς αλλαγή του ποσοστού ανταλλάγματος προς τον ΟΛΠ Α.Ε. (24,5% επί των εσόδων της ΣΕΠ από το 2017)”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı