You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Ολική ρήξη των ναυπηγοεπισκευαστών με τον ΟΛΠ

Ολική ρήξη των ναυπηγοεπισκευαστών με τον ΟΛΠ

Ολική ρήξη των ναυπηγοεπισκευαστών με τον ΟΛΠ

Χωρίς αίσιο τέλος έληξε η συνάντηση των ελληνικών επιχειρήσεων με τον πρόεδρο του ΟΛΠ  για την υλοποίηση της συμφωνίας των συναντήσεων της 10ης και 11ης  Ιουνίου. Η συμφωνία προέβλεπε την  υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού, περί μη διεκδίκησης από τον ΟΛΠ ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων, που ποτέ δεν του παραχωρήθηκαν. Σχέδιο του Ιδιωτικού Συμφωνητικού είχε σταλεί στον ΟΛΠ την 26η Ιουνίου, χωρίς καμία εν τω μεταξύ απάντηση.  

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι “κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος του ΟΛΠ YU Zeng Gang και ο Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος Ζhang Anming δήλωσαν  απερίφραστα και ανερυθρίαστα, ότι υπαναχωρούν  από όσα είχαν συμφωνήσει. Με τη δήλωσή του αυτή ο ΟΛΠ έριξε τη μάσκα του συνεργάσιμου και αναπτυξιακού επενδύτη και φάνηκε το πραγματικό  αναξιόπιστο πρόσωπο του κινέζου αποικιοκράτη, «ψευτο-επενδυτή». 

Μετά την δήλωση αυτή του ΟΛΠ, οι Πρόεδροι των Ελληνικών Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων, αποχώρησαν δηλώνοντας ότι η υπαναχώρηση του ΟΛΠ αποτελεί αιτία πολέμου (casus belli). Δηλώνουν ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά των Kινέζων και των ελαχίστων Ελλήνων συνεργατών τους, δεν επιτρέπει πλέον καμία γέφυρα επικοινωνίας μαζί τους. Κατάντησαν τον Οργανισμό του πρώτου Λιμένος της Χώρας μας  αναξιόπιστο”.  

Μετά τις εξελίξεις αυτές τα Διοικητικά Συμβούλια των Επιχειρήσεων της Ναυπηγοεπισκευής αποφασίζουν κινητοποιήσεις λέγοντας όχι στην άδεια ναυπηγείου και στον 4ο προβλήτα.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı