You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Οι «φερυμποτάδες» επιμένουν ελληνικά!

Οι «φερυμποτάδες» επιμένουν ελληνικά!

Οι «φερυμποτάδες» επιμένουν ελληνικά!

Δίνουν πνοή στα ναυπηγεία του Περάματος και των Αμπελακίων

Επιμένουν ελληνικά οι πλοιοκτήτες της Σαλαμίνας. Οι ιδιοκτήτες των ferry boats παραμένουν εδώ και δεκαετίες οι καλύτεροι πελάτες των ναυπηγείων στο Πέραμα και στα Αμπελάκια στηρίζοντας τις ντόπιες επιχειρήσεις και τους Ελληνες ναυπηγοεπισκευαστές, τονώνοντας παράλληλα την εθνική μας οικονομία, σε αντίθετους με τους μεγαλοεφοπλιστές που προτιμούν ξένα ναυπηγεία.

Σε μια εποχή που οι εξ ανατολάς προτάσεις είναι δελεαστικότερες και σαφώς πιο συμφέρουσες για την τσέπη τους, οι πλοιοκτήτες της Κούλουρης προτιμούν τα ελληνικά χέρια λόγω εθνικής συνείδησης αλλά και αξιόπιστης και εγγυημένης εργασίας. Αλλωστε η τεχνογνωσία στα ελληνικά ναυπηγεία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και αδιαμφισβήτητη.

Στις δύσκολες μέρες για τη χώρα, είναι αυτοί οι οποίοι με τις παραγγελίες τους ετησίως, δίνουν «ζωή» στα ναυπηγεία και δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους. (Στην άνθηση αυτή συμβάλλουν βεβαίως, και  ιδιοκτήτες των σκαφών αναψυχής που επίσης, επιλέγουν τα ναυπηγεία της περιοχής).

Αυτήν την περίοδο, στο Ναυπηγείο Ατσαλάκη, στο Πέραμα «χτίζεται» ένα ακόμη  αμφίπλωρο πλοίο και σε λίγες μέρες, το ερχόμενο Σάββατο, αναμένεται η καθέλκυσή του. Το όνομα αυτού… «ΑΡΗΣ 4» και πλοιοκτήτες είναι ο κ. Σωτήρης Ψωμάς και ο γιος του, Γιάννης.

Πατέρας και υιός χτίζουν το τρίτο αμφίπλωρο πλοίο τους, τις εργασίες του οποίου επιβλέπουν σχεδόν καθημερινώς. Μιλώντας στην Εν Πειραιεί αναφέρθηκαν στην άρτια δουλειά που γίνεται στις ελληνικές ναυπηγοεπισκευατικές επιχειρήσεις κι αυτός είναι ο λόγος που δε σκέφτηκαν ποτέ, όπως είπαν, να απευθυνθούν στο εξωτερικό.

Οι Κοινοπραξίες

Η Κοινοπραξία Επιβατηγών – Οχηματαγωγών Σαλαμίνας, η πρώτη Κοινοπραξία που δημιουργήθηκε στο νησί, έχει σχηματίσει έναν στόλο από 19 υπερσύγχρονα, αμφίπλωρα ferry boats απολύτως εναρμονισμένα με τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλούς ναυσιπλοΐας. Συνολικά απασχολούν 154 άτομα εκ των οποίων τα 114 αποτελούν τα πληρώματα.

Στην Κοινοπραξία Πορθμείου Σαλαμίνας «Αγιος Νικόλαος», ο αριθμός των ferry boats φθάνει τα 16 και τα πληρώματα είναι επίσης, εξαμελή.

Σταθερή η τιμή των εισιτηρίων

Οσο, για την αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, στο πορθμείο της Σαλαμίνας θα είναι μηδενική! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινοπραξίας Ε/Γ-Ο/Γ Σαλαμίνας – Περάματος, Δημήτρη Δελημιχάλη, οι τιμές θα παραμείνουν ως έχουν.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı