You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Οι πέντε άξονες των κυβερνητικών προτεραιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας

Οι πέντε άξονες των κυβερνητικών προτεραιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας

Οι πέντε άξονες των κυβερνητικών προτεραιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας

Σε πέντε άξονες τοποθέτησε τις κυβερνητικές προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Ιωάννη Πλακιωτάκη.
«Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση με τον Υπουργό και τους γενικούς γραμματείς, όπου θέσαμε τις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου, για τα επόμενα έτη. Στέκομαι σε πέντε βασικά σημεία.

1. Ποντοπόρος ναυτιλία

«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε την εθνική σημαία ξανά πιο ελκυστική για τους Έλληνες πλοιοκτήτες, αλλά και να ενισχύσουμε δραστικά το πλαίσιο της ναυτικής εκπαίδευσης, ώστε να οδηγήσουμε περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα και να μπορούμε να τους παρέχουμε ποιοτική εκπαίδευση ώστε να ακολουθήσουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία σε έναν τομέα όπου η χώρα μας έχει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα».

2. Λιμάνια

«Ξεκινώντας με το εμβληματικό και σημαντικό λιμάνι του Πειραιά, πως θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε γρήγορα, σε συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές, σημαντικές επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν τον Πειραιά και θα τον καταστήσουν ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό λιμάνι αλλά και πως θα εξορθολογίσουμε συνολικά τη λιμενική μας πολιτική ώστε τα λιμάνια μας να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και με ασφάλεια».

3. Θαλάσσιος τουρισμός

«Οι τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται στον θαλάσσιο τουρισμό σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού που θα καταστήσουν την Ελλάδα πρωτοπόρο στον θαλάσσιο τουρισμό και φυσικά θα αξιοποιήσουν πλήρως τα πολύ σημαντικά έσοδα που ο θαλάσσιος τουρισμός μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα μας».

4. Νησιωτική πολιτική

«Το 15% του ελληνικού πληθυσμού κατοικεί σε νησιά και συζητήσαμε με την ηγεσία του υπουργείου να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ενός ειδικού τομεακού προγράμματος για τη νησιωτική πολιτική στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να έχουμε ένα ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για να υποστηρίξουμε τις δράσεις υποστήριξής των νησιών μας, και ειδικά των μικρών νησιών που χρειάζονται ένα ειδικό πλαίσιο φροντίδας και υποστήριξης».

5. Η ασφάλεια στη θάλασσα

«Είναι αδιανόητο σε μία νησιωτική χώρα να έχουμε τόσους πνιγμούς. Σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις από ΜΚΟ, θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας ώστε σε συνεργασία, το Υπουργείο, το Λιμενικό και ο ιδιωτικός τομέας να μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να κολυμπάμε στις θάλασσες με απόλυτη ασφάλεια».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı