You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Ξεμένουν από εργατικά χέρια οι βιοτεχνίες

Ξεμένουν από εργατικά χέρια οι βιοτεχνίες

Ξεμένουν από εργατικά χέρια οι βιοτεχνίες

Κραυγή αγωνίας από τους βιοτέχνες του Πειραιά που βλέπουν την παραγωγική δύναμη να συρρικνώνεται

“Ζητείται προσωπικό!”. Η αναζήτηση εργατικού δυναμικού από τους Ελληνες βιοτέχνες είναι πλέον μόνιμη. Αν και χτυπούν εδώ και χρόνια το καμπανάκι στην κυβέρνηση, λύση δεν έχει βρεθεί. Η παραγωγική δύναμη συνεχώς μειώνεται κυρίως, λόγω της υποβάθμισης της τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας αλλά και της μη ανανέωσης αδειών παραμονής για τους αλλοδαπούς τεχνίτες, με αποτέλεσμα οι βιοτέχνες να βρίσκονται σε πραγματικό αδιέξοδο.
Στην επιστολή του προς τους Υπουργούς Εσωτερκών και Μετανάστευσης ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργου Παπαμανώλη-Ντόζα μεταφέρει την αγωνία του βιοτεχνικού κλάδου και ζητάει μέτρα για την έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου. “Επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου μάς ενημερώνουν καθημερινά ότι οι αλλοδαποί τεχνίτες τους αποχωρούν διότι δεν δύναται να αξιοποιήσουν το μέτρο της οικογενειακής επανένωσης. Το θέμα εντοπίζεται στη σημαντική καθυστέρηση της ανανέωσης αδειών παραμονής, γεγονός που τους αφαιρεί το δικαίωμα της αξιοποίησης του μέτρου οικογενειακής επανένωσης, το οποίο εφαρμόζεται άμεσα και αποτελεσματικά σε άλλες χώρες – μέλη της Ε.Ε.” τονίζει ο κος Παπαμανώλης – Ντόζας θέτοντας για άλλη μια φορά την κυβέρνηση προς των ευθυνών της καθώς οι επιχειρήσεις, ο παραγωγικός ιστός της ελληνικής οικονομίας, μένει χωρίς τεχνικά χέρια, χωρίς εξειδικευμένα τεχνικά χέρια.
“Ο κάθε επιχειρηματίας έχει  επενδύσει στα αλλοδαπά τεχνικά χέρια, γιατί σε αυτή τη λύση οδηγήθηκε με την υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή έρχεται αντιμέτωπος με ένα σημαντικό πρόβλημα που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγικής τους δύναμης. Οι βιοτέχνες φωνάζουμε χρόνια «αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης», αλλά δυστυχώς φθάσαμε σε αδιέξοδο” αναφέρει με έκδηλη την ανησυχία του, ο πρόεδρος του ΒΕΠ.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı