You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ξεκάθαρο το μήνυμα των κατοίκων της Πειραϊκής

Ξεκάθαρο το μήνυμα των κατοίκων της Πειραϊκής

Ξεκάθαρο το μήνυμα των κατοίκων της Πειραϊκής

«Όχι στο λιμάνι που καταστρέφει το περιβάλλον κι απειλεί την υγεία μας»

 Ευθείες βολές κατά του Δημάρχου Πειραιά αλλά και του Περιφερειάρχη Αττικής περιείχαν τα μηνύματα των συγκεντρωμένων κατοίκων της Πειραϊκής που ως γνωστόν παλεύουν για να αποτρέψουν την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας που θα καταστρέψει το περιβάλλον και θα απειλήσει την υγεία τους.

Χθές Κυριακή, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε στην Ακτή Θεμιστοκλέους βροντοφώναξαν «Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή, σώστε τα αρχαία, σώστε την ακτή» κι επεσήμαναν ότι όσοι φωνάζουν για τις περιβαλλοντικές μελέτες που δεν έχουν εγκριθεί, δε σημαίνει ότι δε θέλουν το λιμάνι στην Πειραϊκή. Θυμίζουμε ό,τι, τόσο ο κος Μώραλης όσο και ο κος Πατούλης παρενέβησαν εν μέσω βυθοκορήσεων ζητώντας αναστολή των εργασιών μέχρι την έγκριση ΜΠΕ και ΣΜΠΕ. «Μόνο ο αγώνας των ίδιων των κατοίκων θα δώσει τη δυνατότητα να ακυρωθούν στην πράξη τα σχέδια του master plan» είπαν οι κάτοικοι και διευκρίνισαν ότι οι περιβαλλοντικές μελέτες δεν ακυρώνουν ένα έργο, «το βοηθάνε να αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις του έργου ή των κατασκευών, στο περιβάλλον».

Οι κάτοικοι απαιτούν να σταματήσει άμεσα το τερατώδες περιβαλλοντικό έγκλημα των βυθοκορήσεων στον ρυπασμένο βυθό, διότι εκεί βρίσκονται αδρανοποιημένα στα υποστρώματα του βυθού τα τοξικά των ναυαγίων: Jupiter (1988, cruise vessel) με διαρροή στη θάλασσα 491 τόνων καυσίμων και λιπαντικών στο σημείο που γίνεται η επέκταση προβλήτας και Αγία Ζώνη (2017, tanker) που ένα μεγάλο μέρος των 170 τόνων καυσίμων που έπεσαν στη θάλασσα πέρασαν από τις ακτές της Πειραϊκής ρυπαίνοντάς τες σοβαρά πριν να μολύνουν μέσω των θαλάσσιων ρευμάτων ολόκληρη τη παραλιακή ζώνη μέχρι το Σούνιο.

Διεκδικούν επίσης, το Παλατάκι που είναι καταπατημένη δημοτική περιουσία και ανήκει στον Πειραϊκό λαό ζητώντας να γίνει μητροπολιτικό πάρκο περιπάτου και αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της, με ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών.

Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος οι «Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής», «Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή», «Τα παιδιά του Πειραιά» και η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πειραιά».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı