You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Ν. Σαντορινιός: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκρίνει υπό όρους το master plan της Cosco

Ν. Σαντορινιός: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκρίνει υπό όρους το master plan της Cosco

Ν. Σαντορινιός: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκρίνει υπό όρους το master plan της Cosco

Δήλωση του Τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της  ΕΣΑΛ για το Master Plan του ΟΛΠ, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός, τόνισε ότι δεν αναφέρεται αν συμπεριλαμβάνονται οι όροι και οι συστάσεις προηγούμενων αποφάσεων της Επιτροπής για την απόρριψη συγκεκριμένων επενδύσεων (πχ. Mall, Ναυπηγείο), και για τους όρους υλοποίησης που είχαν τεθεί (πχ χρήσεις γης, δημιουργία μουσείου εναλίων αρχαιοτήτων στην περιοχή του ΣΙΛΟ, ηλεκτροδότηση πλοίων για τη μείωση των ρύπων).

“Η ανακοίνωση επίσης” συνέχισε “δε δίνει την πραγματική εικόνα της συνεδρίασης, στην οποία σύσσωμοι οι φορείς της αυτοδιοίκησης, του παραγωγικού κόσμου και των εργαζομένων που παραβρέθηκαν, απαίτησαν την αναβολή της προκειμένου να γίνει επαρκής διαβούλευση, η οποία πέρα από τυπική υποχρέωση αποτελεί και ουσιαστική ανάγκη.

Η διακοπή επί τετράωρο της συνεδρίασης της ΕΣΑΛ προκειμένου ο πρόεδρός της να λάβει εντολές για το περιεχόμενο της εισήγησής του προς την επιτροπή και να προσπαθήσει να την επιβάλλει, είναι δηλωτική της απαξίωσης της Νέας Δημοκρατίας προς τα θεσμικά όργανα και τους δημόσιους λειτουργούς-μέλη της ΕΣΑΛ, αλλά και της ίδιας της λειτουργίας του «επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη. Η ίδια δε απόφαση για διαβούλευση μόνο “επί της επέκτασης των  container και car terminal’s”, όχι μόνο δεν περιλαμβάνει όλες τις τροποποιήσεις που περιλαμβάνονται στο Master Plan σύμφωνα με εκπροσώπους φορέων αλλά και δεν δίνει δυνατότητα πλήρους αξιολόγησης της επίπτωσης των νέων αυτών έργων στη συνολική λειτουργία του λιμανιού”.

Τέλος ο κος Σαντορινιός διεμήνυσε πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να δεσμεύσει τις τύχες των τοπικών κοινωνιών και να οδηγήσει σε μαρασμό μικρομεσαίες επιχειρήσεις. “Η επένδυση πρέπει να γίνει με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευή και τους εργαζόμενους. Επιβάλλεται η διαδικασία διαβούλευσης που θα ακολουθήσει να μην είναι τυπική ως αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν, αλλά να ακολουθηθεί ο δρόμος της ουσιαστικής αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχει η υλοποίηση του νέου σχεδίου για τη ναυπηγοεπισκευή αλλά και για τους παραλιμένιους Δήμους”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı