You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ν. Μπελαβίλας: “Σταματήσαμε τα φορτηγά που μπαζώνουν την Πειραϊκή”

Ν. Μπελαβίλας: “Σταματήσαμε τα φορτηγά που μπαζώνουν την Πειραϊκή”

Ν. Μπελαβίλας: “Σταματήσαμε τα φορτηγά που μπαζώνουν την Πειραϊκή”
Φωτογραφικό υλικό με μέλη της να έχουν κλείσει τον δρόμο στα φορτηγά που μπαζώνουν την ακτή της Πειραϊκής, δίπλα στο Μνημείο του Θεμιστοκλή ανήρτησε στο facebook η δημοτική παράταξη “Πειραιάς για Ολους”.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
“Τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα κατά του Covid-19 τα μέλη του «Πειραιάς για όλους» παρατάχθηκαν κόβοντας την κυκλοφορία στο ύψος του κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.
Σκεφτήκαμε πολύ αν θα το κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Όμως
► αφού ο ΟΛΠ επιλέγει να εκμεταλλευτεί το lockdown ξανά, όπως έκανε τον Μάρτιο με τις βυθοκορήσεις, για να προχωρήσει το έργο του Νότιου Προβλήτα Κρουαζιέρας χωρίς νόμιμες εγκρίσεις,
► ενώ οι φορείς, οι πολίτες είναι δεμένοι με τα χέρια στην πλάτη,
► ενώ η κυβέρνηση, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης έχουν αφήσει τον ΟΛΠ ασύδοτο να αυθαιρετεί,
τότε κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Ακόμη και αν κινδυνεύει να εκτεθεί –σίγουρα όχι στον covid γιατί για αυτό και πήραμε και παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, ούτε στις αποστάσεις γιατί τις τηρήσαμε και τις τηρούμε κατά γράμμα– αλλά στους υποκριτές που αντί για το δάσος θα δείχνουν πιθανόν το δάχτυλο.
Επιλέξαμε εννέα πολίτες του Πειραιά, ιδιωτικά και κατά μόνας, έχοντας επικοινωνήσει μεταξύ μας μόνο διαδικτυακά, κρατώντας αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον, χωρίς καμιά συγκέντρωση πλήθους, χωρίς καμία πρόσκληση σε οποιουδήποτε τύπου συνάθροιση, μόνο και μόνο για να σταθούμε αραιά και σταθερά για λίγα λεπτά μπροστά στα φορτηγά που μπαζώνουν ανεξέλεγκτα και χωρίς άδεια την ακτή του αρχαιολογικού χώρου του Μνημείου Θεμιστοκλή.
Γιατί κάποιος έστω και συμβολικά πρέπει να τους σταματήσει. Δεν θα το είχαμε αποπειραθεί αν οποιαδήποτε δημοτική, περιφερειακή ή κυβερνητική αρχή είχε φροντίσει να τηρηθεί η νομιμότητα έστω και “εικονικά”. Δεν τολμούν να κάνουν ούτε αυτό”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı