You Are Here: Home » ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ » Ν. Μαριάς: “H χώρα μας μπορεί να εξασφαλίσει την ΑΟΖ με διμερή συμφωνία με χώρες από εταιρείες κολοσσούς”

Ν. Μαριάς: “H χώρα μας μπορεί να εξασφαλίσει την ΑΟΖ με διμερή συμφωνία με χώρες από εταιρείες κολοσσούς”

Ν. Μαριάς: “H χώρα μας μπορεί να εξασφαλίσει την ΑΟΖ με διμερή συμφωνία με χώρες από εταιρείες κολοσσούς”

Απάντηση στην Τουρκική προκλητικότητα μπορεί να δοθεί με την ανάπτυξη διμερών σχέσεων με τι χώρες από τις εταιρίες κολοσσούς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων αυτό υποστήριξες ο Πρώην Ευρωβουλευτής και καθηγητής θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νότης Μαριάς μέσα από τον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα.

Εξηγώντας ότι τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εμφανίζονται διατεθειμένες να συγκρουστούν μετωπικά με την Τουρκία . Μάλιστα ο κ. Μαριάς έδωσε το παράδειγμα της Κύπρου ‘όπου η Γαλλική total έχει εμπλακεί στην εξόρυξη υδρογοναθράκων με αποτέλεσμα η γαλλική κυβέρνηση να έχει βγει μπροστά ενισχύοντας την στρατιωτική της πλευρά με την Κύπρο. Γι αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

“Η Τουρκία θέλει να αρπάξει υποθαλάσσιο πλούτο από Ελλάδα και Κύπρο, προσπαθεί να γκριζάρει περιοχές, έχει μια αναθεωρητική στρατηγική και να κάνει κατάληψη σε Ελληνική ή Κυπριακή ΑΟΖ. Εμείς ως χώρα πρέπει να συνάψουμε μία συμφωνία με ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής με κάποιο κράτος, το είχα ζητήσει από τον κ. Μακρόν, στην πράξη κάτι τέτοιο γίνεται στην Κύπρο, πρέπει να κάνουμε κι μεις παρόμοια κίνηση για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια μας”. 

 

πηγή: politica.gr

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı