You Are Here: Home » Uncategorized » Νοσοκομεία χωρίς κλιματισμό εν μέσω καύσωνα!

Νοσοκομεία χωρίς κλιματισμό εν μέσω καύσωνα!

Νοσοκομεία χωρίς κλιματισμό εν μέσω καύσωνα!

«Κόλαση» η νοσηλεία των ασθενών, αφόρητη η εργασία του προσωπικού

«Βράζουν» τα Δημόσια Νοσοκομεία λόγω έλλειψης κλιματισμού. Σε πολλά Νοσοκομεία η κατάσταση είναι τριτοκοσμική. Η εργασία του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και η νοσηλεία των ασθενών μετατρέπεται σε «κόλαση» από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν λόγω των χαλασμένων κλιματιστικών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας ο κεντρικός κλιματισμός δεν καλύπτει όλες τις πτέρυγες του Νοσοκομείου ενώ χαλασμένα κλιματιστικά υπάρχουν σε θαλάμους Νοσηλευτικών τμημάτων, ιατρεία και χώρους αναμονής. Υπάρχουν δε, χώροι που δε διαθέτουν κλιματιστικά όπως είναι τα τακτικά ιατρεία και η Γ’ Παθολογική. Στη Β’ παθολογική λειτουργούν τα κλιματιστικά δύο θαλάμων από τους πέντε, στην ουρολογική κλινική δε δουλεύουν κλιματιστικά σε 2 θαλάμους. Στην παιδοχειρουργική επίσης, δε λειτουργούν σε 2 θαλάμους και στα χειρουργεία είναι χαλασμένο ένα κλιματιστικό.

Στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά, ο κεντρικός κλιματισμός δε λειτουργεί σε πολλά τμήματα. Το αιματολογικό εργαστήριο «βράζει» και το προσωπικό την «παλεύει» με ανεμιστήρες. Οι ασθενείς στην Αιματολογική Κλινική αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τη ζέστη αλλά η Διοίκηση δείχνει ανήμπορη να τους εξασφαλίσει λίγη δροσιά. Χαλασμένα ή ελλιπή κλιματιστικά υπάρχουν και στις κλινικές όπως και στα πλυντήρια.

«Για άλλο ένα καλοκαίρι που είναι αναμενόμενες οι υψηλές θερμοκρασίες ο Αν. Υπουργός Υγείας και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δε φρόντισαν να διορθώσουν τα προβλήματα του κλιματισμού προκειμένου να υπάρχει επαρκής ψύξη στους χώρους των Νοσοκομείων» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

 
Χωρίς Αιμοδυναμικό και Στεφανιογράφο σε εφημερία

Δεν είναι μόνο τα χαλασμένα κλιματιστικά. Στις 26 Ιουνίου, κατά την εφημερία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο ήταν εκτός λειτουργίας ενώ δε λειτουργούσε, λόγω βλάβης εδώ κι ένα μήνα, ο Στεφανιογράφος. Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς δεν προβλέπεται να επισκευαστεί το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα τα περιστατικά από τις περιοχές του Πειραιά αλλά και της Δυτικής Αττικής θα διακομίζονται στη Νίκαια με τα ασθενοφόρα μόνο για πρώτες βοήθειες αλλά θα χρήζουν μεταφοράς σε άλλα Νοσοκομεία. «Και αυτή η καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή τους» καταλήγει.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı