You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Νοσηλεία δύο ταχυτήτων σε Νοσοκομεία χωρίς ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές

Νοσηλεία δύο ταχυτήτων σε Νοσοκομεία χωρίς ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές

Νοσηλεία δύο ταχυτήτων σε Νοσοκομεία χωρίς ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές

Υπό κατάρρευση το σύστημα υγείας –

Η προχθεσινή γενική εφημερία στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας ξεκίνησε με 90 ασθενείς με κορωνοϊό, ήδη, νοσηλευόμενους. Γιατροί και νοσηλευτές ξεπερνώντας τον εαυτό τους και υπερβαίνοντας τα όριά τους, είχαν να αντιμετωπίσουν καθόλη τη διάρκεια της εφημερίας, εκατοντάδες άλλους ασθενείς covid αλλά και noncovid που μετέφεραν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Ο Παναγιώτης Παπανικολάου, Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καταγγέλλει την εγκληματική ολιγωρία των αρμοδίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τα Νοσοκομεία να είναι στο “κόκκινο” και να μην υπάρχει διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ.
“Αυτήν την περίοδο έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα ταυτόχρονης αύξησης προσέλευσης ασθενών και Covid και non Covid. Για παράδειγμα έχουμε πολλούς τραυματισμούς και πολλά άλλα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας”, τονίζει ο κ. Παπανικολάου.
Μάλιστα, όπως αναφέρει, τους ασθενής που είχαν εισαχθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, δεν μπόρεσε να χειρουργηθεί γιατί οι αναισθησιολόγοι, ήταν απασχολημένοι στις διασωληνώσεις ασθενών covid!
Ιδια κατάσταση και στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Δυο μέρες πριν, ένας ειδικευόμενος νευρολόγος ήταν μόνος του για 20 ασθενείς με κορωνοϊό με κάλυψη από μια επικουρική γιατρό, που μοιράζεται ανάμεσα σε δύο κλινικές Covid19 με συνολικά 60 κρεβάτια.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı