You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΝΙΚΑΙΑ: “Η συμβολή του μικρασιατικού ελληνισμού στην επανάσταση του 21” – 400.000€ στον Δήμο

ΝΙΚΑΙΑ: “Η συμβολή του μικρασιατικού ελληνισμού στην επανάσταση του 21” – 400.000€ στον Δήμο

ΝΙΚΑΙΑ: “Η συμβολή του μικρασιατικού ελληνισμού στην επανάσταση του 21” –  400.000€ στον Δήμο

Σχεδόν εκατό χρόνια μετά τη συμβολή τους στην επανάσταση εναντίον των Τούρκων, το 1821, εκδιώχθηκαν και αυτοί από τα πατρογονικά τους εδάφη, το 1922. Ο λόγος για τον μικρασιατικό ελληνισμό που ο Δήμος θέλησε να τιμήσει για τη συμβολή του στον ξεσηκωμό του ’21 γι αυτό και υπέβαλε σχετική πρόταση για τη συμμετοχή του στους εορτασμούς της χώρας.
Κατόπιν της έγκρισης της πρότασής του, ο Δήμος ετοιμάζει στην Πινακοθήκη “Ντίνος Κατσαφάνος” μια ιδιαίτερη εκδήλωση με την ανάδειξη εκθεμάτων, εκτυπώσεις χαρτών και φωτογραφιών για τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού προγράμματος για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
“Θα αναδείξουμε κομμάτια της Ελληνικής Επανάστασης για τα καράβια του αγώνα και χαλκογραφίες πλοίων από Ύδρα, Σπέτσες και Ψαρά καθώς και ονομαστικό κατάλογο με αγωνιστές που άφησαν την Ιωνία και ήρθαν να πολεμήσουν στην Παλιά Ελλάδα” τόνισε ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης.
Ο προϋπολογισμός της έκθεσης ανέρχεται σε 400.000€ και εκτός από τις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν, συμβάλλει στο μεγάλο έργο ψηφιοποίησης της Δημοτικής Πινακοθήκης καθώς και στην απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού της. Στο σύνολό της, το κόστος θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η έκθεση αυτή θα λειτουργήσει ως γέφυρα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που συμπληρώνονται το 2022, έναν κομβικό σταθμό για την Ιστορία και την εξέλιξη της πόλης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı