You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί!

Να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί!

Να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί!

“Δυτικοί” και “Ανατολικοί” το ίδιο καταπατούν το Διεθνές Δίκαιο

Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ *

Μην περιμένετε από εμένα αναλύσεις στρατηγικής για τα όσα παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα να συμβαίνουν σήμερα στο Αφγανιστάν. Αυτό σίγουρα θα το κάνουν πολύ καλύτερα οι ειδικοί αναλυτές και διεθνολόγοι. Και δόξα τω Θεώ υπάρχουν πάρα πολλοί.

Περιορίζομαι λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας όλα εκείνα που κάθε υποψιασμένος καθημερινός άνθρωπος σκέφτεται.

Σε αυτόν τον πλανήτη κυριαρχούν τα μίση και τα πάθη και πάνω απ΄ όλα τα στυγνά συμφέροντα των λεγόμενων μεγάλων τα οποία πάντοτε επιβάλλονται με την ισχύ των όπλων! Κι όταν δεν προσκυνάς τα «αφεντικά» αποτελείς τον μόνιμο στόχο των δολοφονικών πολυβόλων τους! Όπλα, συνήθως με καμουφλαρισμένους σιγαστήρες για να σκεπάζονται με μαεστρία τα αποτρόπαια εγκλήματα τους…

  • Πίστευα και πιστεύω στις Αρχές και τις Αξίες της Δύσης, της Δύσης που δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους να δημιουργούν και να παράγουν πάντοτε σύμφωνα με την αξία, την εργατικότητα και τις ικανότητες τους. Μιας Δύσης που παράλληλα οφείλει πάντα να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε ανυπεράσπιστο και πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Ουδέποτε πίστεψα πως θεματοφύλακας αυτών των αρχών, που είναι ουσιαστικά οι Αρχές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, είναι, όπως ψευδώς επαγγέλλονται, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Όσοι φάγαμε το μπαρούτι που ξερνούσαν τα «συμμαχικά» αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως όπλα του Αττίλα το 1974, το έχουμε εμπεδώσει πολύ καλά στο μυαλό μας αυτό το σκοτεινό κεφάλαιο.

Οι Αμερικανοί, απ΄ όπου πέρασαν έσπειραν το θρήνο και το θάνατο, έσπειραν τη δυστυχία, έσπειραν την καταστροφή και τον όλεθρο! Πρόσφυγες, αγνοούμενοι, βιασμοί γυναικών και δολοφονίες ανυπεράσπιστων ανθρώπων κάθε ηλικίας… Και αλειτούργητες εκκλησιές και αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα των κατεχομένων και πάει λέγοντας…..

Ό,τι ακριβώς κάνουν σήμερα οι Ταλιπάν (τους οποίους πρώτοι έσπευσαν να υπερασπιστούν οι τούρκοι) στο Αφγανιστάν, με την ανοχή όλων (όχι μόνο των αγγλοαμερικανών)! Αμερικανοί και Άγγλοι στήριξαν και στηρίζουν με απίστευτη συνέπια τους βάρβαρους (βάρβαροι είναι οι τούρκοι και μη μου αρχίσατε τα περί καλών τούρκων και άλλα παρόμοια), και έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου  να τουρκοποιήσουν την Κύπρο και να μοιράσουν στα δύο Αιγαίο, Μακεδονία και Θράκη!

Ακόμα και Αμερικανοί πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, με ελληνική καταγωγή, λίγα πράγματα έκαναν προκειμένου να στηρίξουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Κι ας επιμέναμε εμείς να δηλώνουμε ακατάπαυστα ακόμα και σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια (Κ. Καραμανλής), πως ανήκουμε στην Δύση!

Πολλές είναι δυστυχώς οι καταστροφικές επεμβάσεις των Αμερικανών τις συνέπειες των οποίων ο πλανήτης πλήρωσε και πληρώνει πολύ ακριβά. Βιετνάμ, επέμβαση στο ΙΡΑΚ το 2003, βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας το 1999…. Και η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος οι πρώην Σοβιετικοί.

Τα ίδια και χειρότερα έκαναν στο ανατολικό στρατόπεδο! Οδυνηρές ήσαν οι στρατιωτικές επεμβάσεις τους σε χώρες που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους! Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία, Βιετνάμ, Αφγανιστάν (δημιούργημα των Αμερικανών είναι οι Ταλιπάν ως αντίπαλο δέος στους Σοβιετικούς τότε) και πάει λέγοντας….

Αλλοίμονο σε όποιον τολμούσε να κάνει έστω και απλή κριτική στο σοβιετικό καθεστώς! Το μαχαίρι του Στάλιν ήταν πάντα ακονισμένο και μονίμως έξω από το θηκάρι του… και η Σιβηρία είχε πάντα διαθέσιμα κολαστήρια!

  • Αυτό το παιχνίδι συμφερόντων είναι που συνεχίζει να παίζεται, με ένα διαφορετικό τρόπο, εδώ και χρόνια στο Αφγανιστάν. Στην ουσία με την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν επιχειρείται να πληγεί η Ρωσία πρώτα και φυσικά η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση που δυστυχώς είναι ένας διπλωματικός νάνος, είναι μια Ένωση με 27 διαφορετικές φωνές, χωρίς δικό της αμυντικό μηχανισμό, δεμένη μονίμως στο βρακοζώνη της Αμερικής!

Θα υπάρξουν ασφαλώς και πολλές παράπλευρες απώλειες από την τελευταία μεγάλη κρίση στο Αφγανιστάν. και δεν αναφέρομαι ασφαλώς μόνο στην εκδικητική μανία των  φανατικών Ταλιμπάν που σε αντίθεση με τις δημόσιες διακηρύξεις τους περί δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σφάζουν ανελέητα.

Παρεμπιπτόντως, στο προηγούμενο καθεστώς που υποτίθεται προστάτευαν οι Αμερικανοί, ήταν ένα καθεστώς στο οποίο δεν ευδοκίμησε  ποτέ η κοινωνική και πολιτική πρόοδος. Μόνο διαφθορά υπήρχε. Για τούτο και ηττήθηκαν εν μία νυκτί, ελέω Αμερικανών φυσικά (με πρόεδρο Μπα ϊντεν!), από τους χωρικούς Ταλιπάν (εξίσου διεφθαρμένοι και φανατικοί) με τα ρώσικα καλάνσικωφ και λάφυρα ….

Όσο για τους λαούς που σκοτώνονται μεταξύ τους, ένα μόνο έχω να πω. Δεν υπάρχουν στρατιωτικές λύσεις σε πολικά προβλήματα, καταλάβετε το! Μόνο η συμφιλίωση είναι η λύση. Ας το αντιληφθούν αυτό οι Αφγανοί, οι Σύριοι, οι Λίβυοι και όσοι λαοί σκοτώνονται μεταξύ τους για του αφέντη το ψωμί!

Υστερόγραφο: Οι Αμερικανοί (με Τραμπ πρόεδρο) έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα και στην Συρία αφήνοντας του συμμάχους Κούρδους στο έλεος των τούρκων! Των τούρκων που έτρεξαν αμέσως να υποστηρίξουν το καθεστώς Ταλιμπάν! Γιατί άραγε; Η Τουρκία που έχει εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό με την Ελλάδα και την Κύπρο να είναι χρόνια τώρα οι παθούσες αυτής της τυχοδιωκτικής πολιτικής. Ο λύκος (Τουρκία) πάντα στην αντάρα χαίρεται …..

* Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστής
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.avgoustis@hotmail.com

hellasjournal.com

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı