You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Να πώς επετεύχθη η οικονομική ανάκαμψη του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Να πώς επετεύχθη η οικονομική ανάκαμψη του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Να πώς επετεύχθη η οικονομική ανάκαμψη του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Με το δικό της ταμείο για τα έργα που έχει ανάγκη η πόλη, προχωρά η Δημοτική Αρχή Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Η σημερινή Δημοτική Αρχή γνωρίζοντας ότι η πόλη δεν είχε την πολυτέλεια των αντιπαραθέσεων,  προχώρησε και έθεσε σε εφαρμογή συγκεκριμένο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για τον Δήμο. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της ευθύνης της διοίκησης του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου, η πολιτική του Δημάρχου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: Δημοκρατία, διαφάνεια, δουλειά. Δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων, διαφάνεια στις λειτουργίες και δουλειά στην καθημερινή πραγματικότητα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας –Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Καταβάλαμε σοβαρές προσπάθειες για το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου αφού δυστυχώς, βρεθήκαμε να κολυμπάμε χωρίς σωσίβιο σε έναν ωκεανό χρεών και περιπτώσεων κακοδιαχείρισης του δημοτικού χρήματος. Η κατάσταση αυτή συνιστούσε ουσιαστικά ‘κινούμενη άμμο’ για κάθε αναπτυξιακό εγχείρημα και γι’αυτό έπρεπε να αναστραφεί. Πιστεύω ότι καταφέραμε σ’αυτή την οκταετία και έχουμε απτά δείγματα μιας άλλης οικονομικής διαχείρισης που κλείνει τις ‘τρύπες’ του παρελθόντος, σέβεται το χρήμα των δημοτών και διαθέτει τους έστω και περιορισμένους πόρους σε κατευθύνσεις που εξυπηρετούν την πόλη. Η διαφάνεια σε κάθε μας επιλογή είναι σταθερός κανόνας της πολιτικής μας από τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποκλίνουμε, φέρνοντας ένα νέο πνεύμα χρηστής διοίκησης, φερεγγυότητας και αξιοκρατίας σε όλο το φάσμα των δημοτικών μας λειτουργιών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρέη του πρώην Δήμου Νίκαιας το 2011  προσέγγιζαν τα 90 εκ. ευρώ σε αντίθεση με τον Αγ.Ι. Ρέντη που είχε ένα αποθεματικό γύρω στα 10 εκ. €. Ο Δήμος Νίκαιας πλήρωνε σε ενοικιάσεις χώρων 500 εκ € ετησίως και σήμερα αυτό το ποσό είναι περίπου 100.000€.  Στο ποσό των 8.000€ έφτανε το κόστος του κάθε ωφελούμενου στα τμήματα πολιτισμού για τον Δήμο Νίκαιας.

Ο κίνδυνος χρεωκοπίας ξεπεράστηκε. Από τα 90 εκ € χρέος της Νίκαιας σήμερα έχει απομείνει μόνο το χρέος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που αποπληρώνεται με το μηνιαίο ποσό των 200.000€ ενώ το 2010 ο Δήμος πλήρωνε κάθε μήνα 680.000€. Σήμερα ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη δεν χρωστά σε κανένα προμηθευτή και είναι από τους πλέον αξιόπιστους της χώρας έχοντας ένα σεβαστό αποθεματικό στο Ταμείο του.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı