You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών λόγω χιλιομετρικού περιορισμού

Να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών λόγω χιλιομετρικού περιορισμού

Να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών λόγω χιλιομετρικού περιορισμού

Δωρεάν μετακίνηση χωρίς εξαιρέσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ζητά το ΚΚΕ

Το σοβαρό ζήτημα της κατάργησης των χιλιομετρικών περιορισμών και της δωρεάν και ασφαλούς μετακίνησης όλων των μαθητών θέτουν με ερώτησή της στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ειδικότερα, όπως αναφέρει, παρά τη μείωση του χιλιομετρικού περιορισμού για την έκδοση του Ε.Μ.Δ. για τους μαθητές των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, από τα 4 χλμ στα 2,5 χλμ, ο περιορισμός αυτός εξακολουθεί να είναι απαγορευτικός για μαθητές που έχουν ανάγκη τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για τη μετακίνησή τους στο σχολείο.
“Δεκάδες μαθητές χάνουν το δικαίωμα τους στη δωρεάν μετακίνηση, με βάση αυτόν τον απαράδεκτο χιλιομετρικό περιορισμό και αναγκάζονται είτε να μεταφέρονται με τα πόδια, είτε να πληρώνουν μισό εισιτήριο”. Για παράδειγμα ένας μαθητής που φοιτά στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού (Άνω Κορυδαλλός) και κατοικεί στην Πλατεία Μέμου δε δικαιούται Ε.Μ.Δ. και αναγκάζεται να περπατά πάνω από 2 χλμ καθημερινά, σε ανηφορικές διαδρομές, για να πάει σχολείο.
“Έχει ιδιαίτερη αξία να αναφερθεί πως η πρόταση της ΑΣΓΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για τη δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα που θα εξασφαλίσει τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό είναι η μόνη πρόταση που δίνει μόνιμη λύση απέναντι στο σημερινό άθλιο και ανεπαρκές σύστημα. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ρεαλιστικότατο οι μαθητές των δημοσίων σχολείων να μεταφέρονται προς και από το σχολείο τους δωρεάν και με ασφάλεια” αναφέρουν οι βουλευτές ερωτώντας την υπουργό ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση: 1ον, για την κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών και τη δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και 2ον, για την άμεση έκδοση των Ειδικών Μαθητικών Δελτίων από τη αρχή της σχολικής χρονιάς.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı