You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Να μην εγκρίνει τη ΜΠΕ του ΟΛΠ καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Περάματος

Να μην εγκρίνει τη ΜΠΕ του ΟΛΠ καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Περάματος

Να μην εγκρίνει τη ΜΠΕ του ΟΛΠ καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Περάματος

Να λάβουν υπόψιν τους ανησυχίες των Δήμων και των εμπλεκόμενων φορέων και να μην εγκρίνουν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΟΛΠ Α.Ε. στην παρούσα μορφή της καλεί ο Δήμαρχος Περάματος τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδριάζει σήμερα. Ο κος Λαγουδάκης τους ζητά να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια των πολιτών του ευρύτερου Πειραιά για τη διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος ενώ καθιστά σαφές πως σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Περάματος είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο για να αποτρέψει σχεδιασμούς που εάν υλοποιηθούν θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των Περαμαϊκού λαού, αλλά και του ευρύτερου Πειραιά.

 Ο Δήμος Περάματος, όπως αναφέρει, επιδιώκει την κοινή δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με σκοπό την ανάδειξη του συνόλου των περιβαλλοντικών κινδύνων που επιφέρει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τόσο στο Πέραμα όσο και στον ευρύτερο Πειραιά.

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, στις 14 Φεβρουαρίου 2020 οι Δήμαρχοι Περάματος, Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού και Σαλαμίνας,  κατέθεσαν κοινό υπόμνημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Σε αυτό το υπόμνημα εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στις διαδοχικές επιβαρύνσεις που υφίσταται η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από παλιές και νέες οχλούσες δραστηριότητες και ζήτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, με τη δημιουργία μηχανισμών και ειδικών μονάδων παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı