You Are Here: Home » Uncategorized » “Να ηχήσουν οι σειρήνες των πλοίων για τον επαναπατρισμό των ναυτικών μας”

“Να ηχήσουν οι σειρήνες των πλοίων για τον επαναπατρισμό των ναυτικών μας”

“Να ηχήσουν οι σειρήνες των πλοίων για τον επαναπατρισμό των ναυτικών μας”

Ο Ομιλος Εταιρειών “Τσάκος” επικροτεί την πρωτοβουλία του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελετηρίου

Το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο καλεί τους πλοιάρχους όλων των πλοίων που θα βρεθούν σε λιμάνι το μεσημέρι της  8ης Ιουλίου, να σημάνουν τη σειρήνα τους. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί να καταδείξει την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ναυτικοί, που εξακολουθούν να εργάζονται διαρκώς, λησμονημένοι και εγκαταλελειμμένοι. 

“Συντασσόμαστε ανεπιφύλακτα με την πρωτοβουλία του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου (ICS) για την ανάδειξη του θέματος της αντικατάστασης των ναυτικών, που συνεχίζουν να παραμένουν στα πλοία λόγω της πανδημίας COVID-19 και καλούμε τα πλοία μας, σε όποιο λιμάνι του κόσμου βρεθούν να σημάνουν εμφατικά, στις 12 το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου, τη σειρήνα τους, ώστε να αφυπνιστούν οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου, οι διεθνείς φορείς και παράγοντες και η παγκόσμια κοινή γνώμη” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ομιλος Εταιρειών “Τσάκος” και συνεχίζει:

“Όπως δεν μπορεί να υπάρξει παγκόσμια οικονομία και εμπόριο χωρίς τη ναυτιλία, έτσι και η ναυτιλία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ναυτικούς. Χάρη στους ναυτικούς μας, η ναυτιλία είναι εκείνη που συνεχίζει, 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, να εξυπηρετεί το σύνολο σχεδόν των μεταφορικών αναγκών του κόσμου, εξασφαλίζοντας τον εφοδιασμό των κοινωνιών, βιομηχανιών και μονάδων παραγωγής με τα αγαθά, πρώτες ύλες και παντοειδή εφόδια που έχουν ανάγκη. 

Έχει έλθει επιτέλους, η στιγμή να αναγνωρισθούν οι ναυτικοί ως “key workers”, όπως έχουν ζητήσει ο Γεν. Γραμματεύς του ΙΜΟ και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ILO. Επιβάλλεται, κατά συνέπεια, η άμεση επίλυση του φλέγοντος προβλήματος της αλλαγής των πληρωμάτων και του επαναπατρισμού των ναυτικών, οι οποίοι μήνες τώρα ταλαιπωρούνται σκληρά από κόπωση, μοναξιά και άγχος σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου. Θεωρούμε άδικο και απαράδεκτο να παραμένουν σήμερα περισσότεροι από 300.000 ναυτικοί εγκλωβισμένοι σε πλοία και ξηρά υπηρετώντας χωρίς αντικατάσταση εξαιτίας διαδικαστικών προβλημάτων (visas, διαβατήρια) καθ’ όν χρόνο λιμάνια και αεροδρόμια παραμένουν κλειστά και λόγῳ έλλειψης χώρων υποδοχής και πτήσεων προς τις πατρίδες τους ενώ ταυτόχρονα συνάδελφοί τους, που περιμένουν να ναυτολογηθούν, αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού”. 

Ο Ομιλος Εταιρειών “Τσάκος” καλεί κάθε Αρχή και Εξουσία να προχωρήσουν στην απλούστευση των διαδικασιών και να επισπεύσουν, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, τον επαναπατρισμό των ναυτικών και την απρόσκοπτη εναλλαγή των πληρωμάτων, διασφαλίζοντας, ανά πάσαν στιγμή, την δέουσα ιατρική περίθαλψη και φροντίδα των ήδη καταπονημένων εν πλῳ ναυτικών. 

“Στα πενήντα χρόνια της ζωής του, ο Όμιλός μας όχι μόνο δεν ξεχνά τι οφείλουμε στους πολύτιμους και ανεκτίμητους συνεργάτες, τους ναυτικούς μας αλλά τους διαβεβαιώνουμε:. «Δεν σας ξεχνάμε. Δεν είστε μόνοι σας. Είμαστε περήφανοι για σας. Θα είμαστε πάντα μαζί σας!» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı