You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Σε λίγο δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τους μισθούς”

“Σε λίγο δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τους μισθούς”

“Σε λίγο δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τους μισθούς”

Ανακοίνωση του Δημάρχου Νίκαιας – Ρέντη για το διήμερο κλείσιμο των Δήμων

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη την οποία συνυπογράφουν τόσο το Σωματείο όσο και ο Σύλλογος των Εργαζομένων, έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 30 Αυγούστου έγινε το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με θέμα την οικονομική κατάρρευση των Δήμων. Στο Συνέδριο διαπιστώθηκε ότι αν συνεχίσει ακόμα η Κυβέρνηση να κόβει την κρατική επιχορήγηση – που ήδη έχει κόψει κατά 60%-, οι Δήμοι όλης της χώρας σε λίγο δε θα μπορούν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει:

• Κατάργηση του κοινωνικού κράτους που σήμερα μόνο η Αυτοδιοίκηση σηκώνει στις πλάτες της. Κλείσιμο παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, Κοινωνικών Υπηρεσιών, φροντίδα για ανέργους κλπ.

• Κλείσιμο όλων των δομών Αθλητισμού και Πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους.

• Υποβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

• Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών μας, με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερο κόστος για τον πολίτη.

• Αύξηση των δημοτικών τελών για να μπορέσουν να λειτουργήσουν έστω και στοιχειωδώς οι υπηρεσίες μας.

 

Σε τίποτα απ’ όλα αυτά εμείς δεν είναι δυνατό να συναινέσουμε. Θα φυλάξουμε με όλη μας τη δύναμη την κοινωνική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες μας. Ζητούμε να μη γίνει καμία νέα περικοπή στις αποδοχές των εργαζομένων με αφαίρεση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, και υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού και πόρων, εκχωρούνται στους ιδιώτες.

Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε τη λειτουργία των Δήμων και ζητούμε μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτούς, να μη γίνουν απολύσεις, να μην εφαρμοστεί η εφεδρεία. Αντίθετα, να γίνουν προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που πληρώνουν οι δημότες(καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, βρεφονηπιακοί σταθμοί).

Για τους λόγους αυτούς, οι Δήμαρχοι όλης της χώρας, αποφασίσαμε το διήμερο προειδοποιητικό κλείσιμο των Δήμων την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Ζητούμε την κατανόησή σας για τα προβλήματα που γνωρίζουμε ότι θα προκαλέσουν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή σας ζωή. Είναι ελάχιστη η θυσία που απαιτείται για να εμποδίσουμε την πλήρη και οριστική κατάρρευση όλων των κοινωνικών και ωφέλιμων λειτουργιών για τους δημότες μας.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı