You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Ναυπηγοεπισκευαστές: “Οχι στο πολιτιστικό πάρκο στην Κυνόσουρα”

Ναυπηγοεπισκευαστές: “Οχι στο πολιτιστικό πάρκο στην Κυνόσουρα”

Ναυπηγοεπισκευαστές: “Οχι στο πολιτιστικό πάρκο στην Κυνόσουρα”

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις της ΟΛΠ Α.Ε. για τη διάθεση από 07 Σεπτεμβρίου 2012 έως 31 Μαρτίου 2013 μέχρι 46 θέσεων παραβολής και πρυμνοδέτησης εντός του Κεντρικού Λιμένα αποκλειστικά για επιβατικά πλοία (ακτοπλοΐας και κρουαζιερόπλοιων), επί των οποίων θα μπορούν να γίνονται εργασίες συντήρησης και επισκευής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά Αντώνης Αθανασόπουλος έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις της ΟΛΠ Α.Ε. και κρίνουμε ότι πράγματι κινούνται σε θετική κατεύθυνση και στην υποβοήθηση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας του ευρύτερου Πειραιά και της επιβατηγού ναυτιλίας, που διέρχεται μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΟΛΠ Α.Ε. αναφέρει ως αυτονόητο ότι στις εργασίες που θα εκτελούν δεν θα συμπεριλαμβάνονται εργασίες βαφής και εργασίες με χρήση φλόγας. Επίσης, στις ανακοινώσεις αναφέρεται ότι δεν θα επιβάλλονται προσαυξήσεις σε επισκευαζόμενα πλοία και θα γίνεται έκπτωση 30% επί των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού εάν χρησιμοποιούν εργολάβους (συνεργεία) των οποίων οι εταιρείες είναι εγγεγραμμένες νομίμως στο Μητρώο Ναυπηγοεπισκευαστών που τηρείται στην Περιφέρεια.

Ωστόσο στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι κατά την ετήσια επιθεώρηση του κάθε πλοίου προκύπτουν διάφορες μικροεργασίες στα εσωτερικά του πλοίου σε διάφορους χώρους που χρήζουν εργασιών με χρήση φλόγας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιτρέπεται η έκδοση σχετικών αδειών. Επίσης, θα πρέπει να επιτρέπεται η βαφή των πλοίων με ρολά κ.λπ. όταν είναι απαραίτητο αλλά, βέβαια, να απαγορεύεται, όπως ρητά αναφέρεται, η χρήση σπρέι βαφής για λόγους περιβαλλοντικής προστασίας. Ακόμη, ο ΟΛΠ (για τον ίδιο σκοπό) μπορεί να προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης επισκευών στη ράδα Πειραιά ώστε να γίνεται εφικτή η επισκευή των διερχόμενων πλοίων, όταν αυτά δεν χρήζουν σοβαρών επισκευαστικών παρεμβάσεων. Θέλουμε να ενημερώσουμε τον ΟΛΠ ότι η Ένωσή μας θα βρίσκεται ‘δίπλα’ του προς κάθε θετική σκέψη για την αναβάθμιση – χωροθέτηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά.

Θα είμαστε όμως ‘απέναντί’ του στην έναρξη των διαδικασιών παραχώρησης του συνολικού χώρου της Κυνοσούρας για τη δημιουργία πολιτιστικού και αρχαιολογικού πάρκου, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου, που εξέδωσε αλλά και σε κάθε άλλη ενέργεια που μπορεί να αλλάζει την υπάρχουσα χρήση στο χώρο. Λέμε ναι, στη δημιουργία του πάρκου αλλά σε χώρο που έχουμε υποδείξει, ώστε να μην παρεμποδίζεται το έργο της ναυπηγοεπισκευής».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı