You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Νίκος Μπελαβίλας: “Ανοιχτό μουσείο – μνημείο το Νεκροταφείο της Ανάστασης”

Νίκος Μπελαβίλας: “Ανοιχτό μουσείο – μνημείο το Νεκροταφείο της Ανάστασης”

Νίκος Μπελαβίλας: “Ανοιχτό μουσείο – μνημείο το Νεκροταφείο της Ανάστασης”

Την ανάδειξη του Νεκροταφείου της Ανάστασης σε χώρο πρασίνου και παράλληλα ανοικτό μουσείο, ωφέλιμο τόσο για τον Πειραιά όσο και για το Κερατσίνι, προτείνει μέσω του facebook, ο Νίκος Μπελαβίλας με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά της αλλαγής χρήσης του.

“Πριν από πολλές δεκαετίες, γνωρίζοντας λιγότερα από όσα τώρα, πιστεύαμε ότι το πειραϊκό νεκροταφείο θα μπορούσε να γίνει χώρος για σχολεία και αθλητισμό” τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά υποστηρίζοντας όμως, πως σιγά-σιγά “αρχίζοντας να εκτιμούμε την τοπική μας ιστορία, συνειδητοποιήσαμε ότι στην Ανάσταση διασώζονται οι μνήμες της πόλης, οι τάφοι των ιδρυτών, των ιστορικών ονομάτων του Πειραιά του 19ου αιώνα και του Μεσοπολέμου. Εκεί υπάρχει το μοναδικό μνημείο των θυμάτων του μεγάλου βομβαρδισμού του 1944″.
Σύμφωνα με τον κο Μπελαβίλα, ο Δήμος Πειραιά ήδη από το 2012, εξέδωσε έκδοση που υπογράφει η Διευθύντρια Πολιτισμού, η Πειραιώτισσα ιστορικός Ευαγγελία Μπαφούνη, με την οποία τεκμηριώνεται η ιστορία της πόλης μέσα από τα ταφικά μνημεία της Ανάστασης. 

“Είμαστε βέβαιοι ότι και η πειραϊκή εκκλησία θα συναινέσει σε αυτό” προσθέτει ο κος Μπελαβίλας, προκαλώντας παράλληλα, την αντίδραση του υποψηφίου Δημάρχου Κερατσινίου, Γιώργου Τσιρίδης ο οποίος σχολίασε πως ο χώρος πρέπει να αποδοθεί στον δήμο όπου ανήκει. “Κατά τ’ άλλα προτάσεις όπως αυτή που καταθέτεις, Νίκο, είναι αξιόλογες και αξιοπρόσεκτες. Να αποφασίζει όμως, ο Πειραιάς για έναν χώρο μέσα σε έναν άλλο δήμο μοιάζει πολύ … Βρετανικό” καταλήγει.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı