You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Νίκαια: Υπερτοπικός πόλος πρασίνου, αναψυχής κι άθλησης το παλιό νεκροταφείο της Νεάπολης

Νίκαια: Υπερτοπικός πόλος πρασίνου, αναψυχής κι άθλησης το παλιό νεκροταφείο της Νεάπολης

Νίκαια: Υπερτοπικός πόλος πρασίνου, αναψυχής κι άθλησης το παλιό νεκροταφείο της Νεάπολης

Ξεκινούν τα πρώτα έργα στα 46 στρέμματα

Η ανάπλαση της μεγαλύτερης ελεύθερης έκτασης στην πόλη της Νίκαιας να γίνεται πράξη. Τα 46 στρέμματα του χώρου στο καταργημένο νεκροταφείο της Νεάπολης θα αρχίσουν να μεταμορφώνονται σε έναν υπερτοπικό πόλο πρασίνου, αναψυχής και άθλησης.
Επειδή, όπως λέει, ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, το σύνολο των έργων που προβλέπονται, απαιτούν χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων, είναι δύσκολο να γίνουν όλα μαζί. Γι αυτό και επελέγη η σταδιακή ανάπλαση, ξεκινώντας από το νότιο τμήμα της έκτασης πίσω από το 19ο Δημοτικό και στο παρακείμενο αλσύλλιο. Εκεί θα γίνουν τα έργα που προβλέπει η μελέτη η οποία πήρε το 1ο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που έγινε πριν από δύο χρόνια περίπου.
Στη συγκεκριμένη έκταση θα κατασκευαστούν ένα γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες και ένα γήπεδο τένις προδιαγραφών Γ.Γ. Αθλητισμού. Θα γίνουν εκτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου, θα τοποθετηθεί σύστημα άρδευσης, αποχετεύσεις ομβρίων και νέος φωτισμός Led. Θα γίνουν περιφράξεις, πλακοστρώσεις, διάδρομοι πρόσβασης ΑμεΑ, θα τοποθετηθούν υπαίθρια όργανα γυμναστικής, ξύλινες πέργκολες, παγκάκια και θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος επίσκεψης οικόσιτων ζώων με ξεχωριστή είσοδο.
Η ανάπλαση του νότιου τμήματος, έχει συνολικό προϋπολογισμό €848.000 και πολύ σύντομα θα αρχίσει, αφού η εργολαβία βρίσκεται στη φάση υπογραφής της σύμβασης.
«Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχα πει ότι η πόλη μπαίνει σε περίοδο μεγάλων έργων που για δεκαετίες δε γίνονταν και τα είχε ανάγκη. Ξεκινήσαμε λοιπόν και σύντομα θα ανακοινώσουμε πολλά ακόμα» δήλωσε ο Δήμαρχος.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı