You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Νίκαια: Στόχος η εμπορική αναγέννηση

Νίκαια: Στόχος η εμπορική αναγέννηση

Νίκαια: Στόχος η εμπορική αναγέννηση

Ξεκίνησε η ανάπλαση της Π. Τσαλδάρη εν όψει του Open Mall

Μια «Οδύσσεια» 296 ημερών λόγω γραφειοκρατίας πέρασε η δημοτική αρχή Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη προκειμένου να ξεκινήσει, επιτέλους, το έργο της ανάπλασης της Παναγή Τσαλδάρη που χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους. Ο εμπορικός κόσμος της Νίκαιας και οι κάτοικοι του κέντρου της πόλης περίμεναν εδώ και χρόνια την ανάπλαση της Τσαλδάρη, ώστε σε συνδυασμό με τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ στον Άγιο Νικόλα, ν’ αναζωογονηθεί ολόκληρη η περιοχή.
Ειδικότερα, προβλέπεται διαμόρφωση του πεζοδρόμου από Π. Ράλλη μέχρι Ηλιουπόλεως, πλάτους 12 μέτρων, εκ των οποίων 4 από κάθε πλευρά θα διατεθούν για χρήση από τα καταστήματα και άλλα 4 ενδιάμεσα, για τους πεζούς. Θα γίνουν νέες φυτεύσεις, θα τοποθετηθούν παγκάκια, ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων ανεφοδιασμού σε συγκεκριμένες ώρες και θα υπάρχει πρόβλεψη για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Το υπόλοιπο τμήμα της Π. Τσαλδάρη από Ηλιουπόλεως μέχρι Αμερ. Κυριών, θα διαμορφωθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, όπως προβλέπεται στη συμβατική της υποχρέωση.
Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 360.000€, ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη φάση της παρέμβασης της δημοτικής αρχής στον δημόσιο χώρο. Θα ακολουθήσουν τα έργα στους κάθετους δρόμους μεταξύ Γρεβενών και Γέμελου, από Τζαβέλλα έως Λαοδικείας, με σημαντικές αναπλάσεις στα πλαίσια της μεγάλης αγοράς “Open Mall” που θα δημιουργηθεί στην πόλη.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı